възстановяване на организма след боледуване
5
(3)

Понякога задачата възстановяване на организма след боледуване може да се окаже много трудна. Това е така, защото човек се изтощава не само физически, но и психически през периода. И така, вече сте преминали през активната фаза, но все още не се усещате като себе си. Добре е да сте наясно, че всъщност това е нормално, все пак не може да очаквате след тежко боледуване продължило 1 или 2 седмици, тялото ви веднага да се почувства здраво и енергично. Има обаче няколко лесни стъпки, които биха помогнали за по-бързото възстановяване на организма след боледуване. Описани са в статията по-надолу, последвайте ги.

Качествена хидратация за възстановяване на организма след боледуване

Поддържането на добре хидратиран организъм по време на боледуване и на възстановяване може да предотврати влошаване на симптомите. Така се изхвърлят токсините и се подпомага правилното функциониране на лимфните възли, което позволява на тялото да съсредоточи енергията си върху оздравяване и възобновяване на имунната система. Не забравяйте, че под хидратация в този случай не се разбира само пиенето на вода. След тежко боледуване обикновено тялото изпада в недостиг на електролити като натрий и калий. Затова се уверете, че получавате достатъчно от тях чрез напитки. Опитайте се да консумирате смутита, направени от листни зеленчуци и плодове, богати на антиоксиданти, като горските плодове например. Не забравяйте и за меда, известен със своите лечебни свойства – добавен в билков чай се превръща в еликсир за възстановяване на организма след боледуване.

Храната е от значение за възстановяване на организма след боледуване

Правилното хранене е от ключово значение за възстановяване на силата и издръжливостта на организма след заболяване. Най-добре е да се съсредоточите върху консумирането на балансирана диета, богата на плодове, зеленчуци, постни протеини и пълнозърнести храни. Тези осигуряват основни витамини, минерали и антиоксиданти, които поддържат имунната функция и подпомагат възстановяването на тъканите. Започнете с малки, лесни за преработване порции, след което може да увеличите количеството и да включите различни групи храни.

Не забравяйте да се погрижите за стомаха

Ако по време на лечението са ви предписани антибиотици, за да победите неприятна бактериална инфекция, може да изпитате и някои странични ефекти. Това се случва, защото антибиотиците могат също така да унищожат и „добрите“ бактерии в червата. За възстановяване на организма след боледуване е от голямо значение те да не са в дефицит, тъй като голяма част от имунитета на човек е съсредоточен именно в червата. Може да направите това лесно, като консумирате храни, богати на пробиотици, като кисело мляко, кефир, кисело зеле и др. Хранете се с пробиотична храна, която подхранва добрите бактерии – овесени ядки, чесън, лук, ябълки и банани са страхотни варианти за тази цел.

Физическа активност за възстановяване на организма след боледуване

Въпреки че е важно да се почива по време на заболяване, постепенното възобновяване на физическата активност може да помогне за възстановяване издръжливостта и подобряване цялостното благосъстояние. Важно е да започнете с леки упражнения като ходене, разтягане или йога, постепенно увеличавайки интензивността, докато енергийните нива се подобряват. Слушайте тялото си и избягвайте да се натоварвате твърде много, тъй като това може да забави възстановяването и да доведе до неуспехи.

Помощ от природата за възстановяване на организма след боледуване

Финалната стъпка за възстановяване на организма след боледуване е прием на природен продукт за естествено засилване на съпротивителните сили на организма. Средството, което се справя отлично със задачата да укрепи здравето е Имунобор / Imunobor®. Продуктът е природно решение за интензивно подпомагане на организма при често боледуване, остри и хронични инфекции, имунен срив, стрес и хронична умора. Съдържа отлично разработена комбинация от природни екстракти с мощен ефект за подсилване на имунитета – Котешки нокът, Мака, Мате и Мравчено дърво. Те способстват за увеличаване броя и активността на белите кръвни клетки, стимулират производството на специфични антитела и активират хуморалния и клетъчния имунитет. Продуктът проявява директен антимикробен ефект и съдейства за подобряване на общото състояние на организма.
Потърсете в аптеките в страната или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: