умора след коронавирус
5
(3)

В текущата статия ще засегнем много важна и актуална тема, а именно умора след коронавирус. Много хора, преболедували COVID-19, продължават да изпитват дълготрайните му последици, като умората е една от най-мъчителните. Тя се описва от страдащите като цялостно изтощение, много по-тежко от обикновена умора. В зависимост от тежестта на инфекцията, пост-ковид умората може да трае от 3 седмици до 6 месеца. За влошаване на дълготрайния симптом могат да допринесат ниските нива на физическа активност, нездравословната диета и сън, стресът. За да възстановяват по-бързо здравето си, засегнатите се нуждаят от практически ефективни съвети. Ето какво помага:

Хранете се пълноценно, за да надвиете продължителната умора след коронавирус

Много хора изпитват липса на апетит и приемат по-малко храна по време на боледуването, както и в периода на възстановяване. За да възвърнете силите си, трябва да компенсирате изчерпаните след боледуване есенциални макронутриенти, витамини и минерали. Балансираният прием на здравословни храни ще ви помогне да възстановите мускулите, да засилите имунната система и да увеличите енергията си. Опитайте да се храните на малки порции, но по-често. Включете в менюто си леки храни, като супи, кисело мляко, повече плодове и зеленчуци. Не забравяйте да пиете и много вода, пресни сокове и чай.

Бъдете физически активни

Въпреки умората, постарайте се да поддържате ниво на физическа активност в ежедневието. Тя ще ви помогне да повишите енергията си и да се възстановите по-бързо. Започнете с кратки и леки разходки. След като се стабилизирате, можете да започнете постепенно да надграждате с физически упражнения.

shop banner

Набавете си качествен сън

Боледуването от COVID-19 нарушава и качеството на нощната почивка, като може да предизвика промени в цикъла на съня, трудно заспиване и безсъние. Тези смущения персистират и в периода на възстановяване, като влошават чувството за общо изтощение. Възстановете графика си за сън и спазвайте добра хигиена на съня, за да подобрите качеството му. Опитайте релаксиращи практики, като медитация, йога, ароматерапия или дихателни техники, които да ви помогнат да заспите.

Осигурете си мощна подкрепа за преборване на мъчителната умора след коронавирус и пълно възстановяване

Противодействайте на умората, повдигнете жизнения тонус и подобрете здравословното си състояние след боледуване от COVID-19, като се доверите на изпитанo в практиката решение. Заложете на комбиниран прием на Имунобор/Imunobor® и Оксибор Форте/Oxybor® Forte. Двата природни продукта действат в отлична синергия за пълно възстановяване след боледуване. Съдействат за укрепване на общия имунитет и осигуряват мощна широкоспектърна антиоксидантна протекция на целия организъм срещу физическа и психическа пост-ковид умора. Проявяват антистресово действие. С тяхна помощ се скъсява възстановителния период и се преодоляват възможните здравни последствия от т.н. „дълъг Ковид”.

И двата продукта се отличават със съдържание на висококачествени, доказано ефективни природни активни вещества. Те имат добра поносимост и висок профил на безопасност, които позволят продължителен прием без странични ефекти.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: