след прекаран коронавирус
4.8
(21)

Днес ще ви представим съветите на здравните експерти за възстановяване след прекаран коронавирус. Ето какво е нужно да направите, за да възвърнете силата и да подобрите кардио-респираторната издръжливост.

Дихателни упражнения

Препоръчително е да започнете с практикуването на техники за дишане, преди да преминете към други упражнения. Това се налага, за да се укрепят мускулите, участващи в дишането, които са отслабени след боледуването от коронавирус. Всяка сесия трябва да включва:

  • 2 минути упражнения за дълбоко дишане (бавно поемане на въздух през носа, докато коремът се издуе леко и дробовете се запълнят, и продължително бавно издишване през носа)
  • 2 минути дишане със стиснати устни (вдишване през носа със затворена уста за около 2 секунди и издишване през устата с притворени устни в продължение на 4 секунди)

Кардио упражнения за възстановяване след прекаран коронавирус

Ако в продължение на поне 7 дни нямате температура, задух или подуване на пръстите на краката, можете да започнете с леки кардио тренировки като ходене или каране на велоаргометър. „Този вид тренировки оказват благоприятно въздействие върху функциите на кардио-респираторната система“, категоричен е д-р Робърт Гиландърс, физиотерапевт и говорител на Американската асоциация по физиотерапия със седалище във Вашингтон. Той препоръчва продължителността на тренировката да се повишава постепенно. В първите дни да е 10 минути, в следващите – 20-30. „Когато се почувствате по-силни, можете да включите 30-секунди периоди на по-бързо ходене във вашата рутина“, уточнява д-р Гиландърс.

shop banner

Упражнения за бедра и крака

„Тези упражнения са от изключителна важност за възстановяване на силата и издръжливостта.“ Това са думи на Андрю де Леон, физиотерапевт, който работи в център за дългосрочни здравни грижи и в дом за възрастни хора в Тимонум, Мериленд. Той препоръчва редовно да се раздвижват глезените, да се правят клекове, полуклекове и повдигания на таза.

Изпитана природна комбинация, която подпомага възстановяването след прекаран коронавирус

За още по-бързо и качествено възстановяване след прекарана ковид инфекция непременно заложете на:

Имуфлам/Imuflam® – изцяло природен продукт с благоприятен ефект върху имунната система и съпротивителните сили на организма. Благодарение на пречистените и стандартизирани екстракти от Котешки нокът (Uncaria tomentosa) и Моминска вратига (Tanacetum parthenium) той:

  • допринася за добро функциониране на имунната система
  • регулира имунните процеси
  • овладява възпалението в организма
  • предпазва от свободните радикали

За още по-добра антиоксидантна защита и силен имунитет си осигурете Оксибор Форте/Oxibor® Forte. Това е широкоспектърна комбинация от антиоксиданти (проантоцианидин, селен, бета каротин, аскорбинова кислелина, α-токоферол, цинк, мед, магнезии, манган коензим Q10) с важа роля за поддържане на отлично здраве.

И двата продукта са напълно безопасни и имат добра поносимост при продължителна употреба. Могат да се закупят от аптеките в страната и от онлайн магазим МоМо на адрес www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 21

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: