факти за имунитета
5
(1)

В статията ще разгледаме различни факти за имунитета, за които може би дори не подозирате. Знаете ли, че умората, раздразнението или пък претоварването, могат да показват, че имунната ви система е отслабена? Да, точно така! Имунната система е нещото, което ни предпазва от различни патогени, а колкото по-силна е тя, толкова по-добре можем да се борим с различните предизвикателства в ежедневието.

Факти за имунитета

Както споменахме по-рано, това е защитната стена на вашето тяло, която се състои от различни органи, тъкани и клетки, комуникиращи помежду си, за да осигуряват ефективен защитен отговор. Здравата имунна система разпознава нашествениците, бори се с тях и гарантира, че вие ще останете здрави. А, за да се случва всичко това – вие трябва да разбирате нейните основи, които са вроден и придобит имунитет. Вроденият имунитет е винаги на първа линия, защитавайки тялото от вече известни патогени, докато придобитият е по-специфичен и разпознава патогени, с които тялото вече е било в контакт.

  • Балансирана диета – ключова роля в имунния отговор

Един от фактите за имунитета, който може би знаете е, че той зависи от консумацията на правилните хранителни вещества и витамини. Важно е да сте информирани, че е необходимо да включите всички имуностимулиращи вещества, за да помогнете на имунната система да функционира оптимално.

shop banner
  • Редовна физическа активност – полезна не само за вашата добра форма, но и за имунната система

Естествено, движението укрепва вашата имунна защита. Проучвания сочат, че спортът и дори леките упражнения намаляват риска от заболявания. Имайте предвид, че умерената физическа активност поддържа имунитета ви, а прекомерната – може дори да я отслаби.

  • Един от фактите за имунитета, който може би не би изненадал никого – стресът ви вреди!

Хроничният стрес може да доведе до свръхактивност на имунната система, което от своя страна да наруши имунната защита, увеличавайки риска от инфекции. Съветваме ви да разгледате различни техники за релаксация, които може да опитате, за да намалите стреса в ежедневието си, например – медитация, йога, упражнения за дишане или дори време за себе си. Балансираният живот без стрес допринася за вашето здраве, укрепвайки и имунната ви система.

  • Здравият сън допринася за добрата имунна система

Да, това е един от безспорните факти за нея! Достатъчният и спокоен сън е от съществено значение за имунните отговори, които тялото ви дава в борбата срещу различните патогени. Липсата на сън може да отслаби имунната система, увеличавайки риска от инфекции. Създайте си комфортна среда за сън и избягвайте използване на мобилни устройства преди лягане. Така ще си осигурите винаги пълноценни вечери.

  • Околната среда влияе на вашата имунна система, както и начинът ви на живот

Различни фактори като замърсяването на въздуха, пестицидите в храните и други, могат да подложат имунната ви система на стрес и да нарушат нейната функция. Понякога това е трудно да се избегне, но ви съветваме да купувате храни от местни производители, както и винаги сезонни. Така, ще си гарантирате, че консумирате екологична храна, която ще подсили, а не отслаби имунната ви система.

  • Може би един от най-учудващите факти за имунитета е този, че вашите социални връзки играят роля във вашето здраве

Изследвания сочат, че здравословното социално взаимодействие намалява нивата на стрес в организма, което от своя страна насърчава и укрепва имунна система. Социалната подкрепа може да ви помогне да се чувствате по-добре емоционално, следователно да сте по-способни да се справяте със стресови ситуации.

Това бяха част от фактите за имунитета, които ще ви помогнат не само да се чувствате по-добре, но и да изглеждате така. Доверете им се!

За силен имунитет през всеки период от годината

За подсилване на имунитета при възрастни е необходим имунопрофилактичен курс, а за него може да се доверите на Имунобор /Imunobor®. Това природно средство ще подкрепи интензивно организма при често боледуване, както и при остри, и хронични инфекции, стрес и хронична умора. В него се съдържа перфектно разработена комбинация от природни екстракти за силен имунитет – Мака, Котешки нокът, Мате и Мравчено дърво. С приема на този продукт си осигурявате увеличаване активността и броя на белите кръвни клетки, стимулиращи производството на специфични антитела, които ви защитават. Ще сте активно предпазени от различни вирусни, бактериални и гъбични инфекции. Без странични ефекти!

Може да го откриете в аптечната мрежа, както и онлайн в сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: