нарушена чревна флора
0
(0)

Изключително важно е да знаем кои са признаците на нарушена чревна флора (дисбактериоза). Защо ни е необходимо да ги познаваме и как да отреагираме адекватно, ако ги забележим? Това ще разберем от текста, който следва.

Ето защо трябва да разпознаваме сигналите за нарушена чревна флора, които тялото ни изпраща

До голяма степен здравословното състояние на всеки от нас зависи от състоянието на чревната флора. Причината е, че „добрите“ бактерии в нея са равноправни съюзници на имунните клетки в борбата срещу болестотворните микроорганизми. Тясната връзка между полезните бактерии и имунитета обяснява защо при нарушения в чревната флора често се наблюдава и отслабване на защитните сили на организма.

Най-типичните сигнали за нарушена чревна флора

Храносмилателни проблеми

Проблемите със стомашно-чревния тракт са ясен сигнал за дисбаланс на чревната флора. Най-често те се проявяват под вид на газове, подуване на корема, диария или запек и синдром на раздразненото дебело черво.

shop banner

Дефицит на витамини и минерали

Дисбалансът на чревните бактерии може да доведе до липса на някои от жизненонеобходимите витамини (D, К, B7, B12) и минерали (магнезий).

Дерматологични проблеми

Видът на кожата е пряко отражение на състоянието на чревната флора. В този ред на мисли кожни проблеми като акне, екзема, псориазис и розацея често издават дисбаланс на чревните бактерии.

Висококачествен синбиотик за ежедневна употреба при нарушена чревна флора

Независимо от причините, довели до нарушаване на равновесието на чревните бактерии, най-ефективно възстановяване на баланса помежду им се постига чрез редовен прием на синбиотични средства. Това са средства, които способстват за нормализиране на чревната флора благодарение на правилното съчетаване между пробиотици и пребиотици. Такова средство е Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic. Този висококачествен природен продукт от продуктовата линия Имунобор комбинира в себе си оптимално количество пробиотик – Лактобацилус булгарикус (Lactobacillus bulgaricus) и бета глюкан, който играе ролята на пребиотик – храна за пробиотика.

Имунобор Биотик няма равен сред синбиотичните продукти у нас! Освен че способства за възстановяване на нормалния баланс на чревните бактерии, той притежава мощни имуностимулиращи свойства. Способността му да укрепва имунитета се дължи на комплексното действие на съдържащия се високопречистен Бета глюкан. Този естествен полизахарид, освен за храна на пробиотичните бактерии (пребиотик) служи и за подсилване на естествената имунна защита на организма.

Имунобор Биотик има отлична поносимост и е напълно безвреден. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Дозира се по 1 капсула до 3 пъти дневно. При остри симптоми дозировката се удвоява – по 2 капсули 3 пъти дневно. Приема се на гладно.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: