пребиотик
5
(1)

Ако се интересувате що е то пребиотик, какви са свойствата му и ползите за чревната флора, тогава не пропускайте настоящата статия. В нея на достъпен език ще дадем отговор на тези въпроси. В бонус ще разкрием кой е най-добрият от добрите пребиотици у нас.

Какво е пребиотик?

С термина „пребиотик“ се означава продукт с олигозахариден произход. По своята същност той представлява неразтворими фибри (въглехидрати). Има свойството да преминава през стомашно-чревния тракт, без да бъде усвоен от организма.

Какви са основните функции на пребиотика?

Пребиотикът служи за храна на „добрите“ бактерии в червата (пробиотиците) и стимулира растежа им. Подобрява способността на организма да усвоява калция и останалите жизненоважни минерали. Подобрява функцията на имунната система, контролира нивото на киселинност в червата и намалява опасността от развитие на чревни заболявания, включително и злокачествени.

shop banner

Какви видове пребиотици познаваме?

В зависимост от структурата си пребиотиците биват дълговерижни, късоверижни и пълноспектърни. Дълговерижните ферментират бавно и достигат до лявата страна на дебелото черво, където се усвоят от организма. Късоверижните ферментират бързо и се усвояват най-вече от бактериите, които обитават дясната страна на дебелото черво. Пълноспектърните доставят храна на полезните бактерии в дебелото черво, независимо дали се намират в дясната или лявата му страна.

Кой е най-надеждният пребиотик на пазара у нас?

Все повече специалисти у нас препоръчват на своите пациенти да се доверят на Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic. Този виден представител от продуктовата линия Имунобор доставя на организма оптимално количество (250 mg) бета глюкан, който е мощен пребиотик и имуностимулатор. Веднъж попаднал в организма, той стимулира растежа на „добрите“ бактерии и едновременно с това укрепва естествените защитни сили. Действието на бета глюкана е подсилено от това на висок брой лиофилизирани бактериални тела от пробиотик Лактобацилус булгарикус (Lactobacillus bulgaricus). Благодарение на взаимодопълващия ефект на съставките Имунобор Биотик бързо нормализира чревната микрофлора и действа укрепващо на имунитета.

Изключително висока ефективност на Имунобор Биотик го превръща в перфектно решение срещу

  • диарии, настъпили поради неправилно хранене, вътреболнични инфекции, проблеми при пътуване и др.
  • синдром на раздразнено дебело черво
  • възпалителни заболявания на червата (болест на Крон и хроничен язвен колит)

Имунобор Биотик има доказан ефект като средство за възстановяване на вагиналната екофлора. Прилага се успешно и при алергични състояния (атопичен дерматит, хранителна алергия и др.)

Имунобор Биотик се радва на отлична поносимост и е напълно безопасен. Подходящ е както за възрастни, така и за деца. Може да се използва и от бременни. Дозира се по 1 капсула до 3 пъти дневно. При остри състояния дозировката се удвоява по 2 капсули 3 пъти дневно.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: