претоварване
0
(0)

В началото на лятото много от нас се стремят да влязат максимално бързо в перфектна физическа форма. Постигането на задоволителни резултати почти винаги изисква сериозни хранителни ограничения в комбинация с повишена физическа активност. Оказва се обаче, че стремежът за навлизане в перфектна форма може да доведе до физическо претоварване, което не само няма да тонизира организма ни, но и ще ни направи по-податливи на здравословни проблеми, водейки до имунен срив. Нека не допускаме претоварването на тялото да има повече негативен, отколкото позитивен резултат!

Физическо претоварване – последствия върху имунитета

Известни са няколко фактора, които доказано отслабват имунитета и повишават податливостта ни към инфекции. Това са:

  • стресът
  • напредването на възрастта
  • хранителните лишения
  • тютюнопушенето
  • недоспиването

Скорошно проучване показва, че към факторите, предразполагащи към имунен срив, трябва да се прибави и редовното физическо претоварване. Този феномен вече се означава със специален термин – синдром на претрениране. Все повече хора попадат сред засегнатите от него. Изчислено е, че ефектът на физическото претоварване върху имунната система е такъв, че в рамките на 72 часа след изтощителна физическа тренировка почти наполовина намалява способността на имунните ни компоненти да преборват болестотворните агенти. Ефектът се обяснява с повишената секреция на хормони по време на тренировка, които потискат активността на имунната система. Редовното им отделяне и във високи дози лесно може да провокира имунен срив.

Опасността е най-явна при хора, които нямат физически тренинг и започват рязко да претоварват организма си. Имунната им система няма време да се адаптира и имунният срив е почти неизбежен. През лятото, когато срещата с типичните летни вируси е честа, компрометираната от физическо претоварване имунна система на практика се оказва безсилна срещу тях.

Наред с повишената опасност от инфекциозни заболявания претренирането може да доведе и до загуба на жизнен тонус. Така крайният ефект от него да бъде напълно противоположен на търсения.

За жизнен тонус и силен имунитет като гарант за здравето през лятото

Независимо дали причината за отслабването на имунитета и жизнения тонус е физическото претоварване или някой от останалите посочени фактори, негативният им ефект може да бъде успешно неутрализиран. Природният продукт Имунобор/Imunobor® предлага перфектна възможност за това.

Имунобор съдържа 4 допълващи се съставки – екстракти от Котешки нокът и Мравчено дърво, Мака и Мате. Общият им ефект осигурява оптимален жизнен тонус и мощна подкрепа за имунната система. Приемът на Имунобор е идеално допълнение към превантивните грижи за поддържане на имунитета и тонуса на тялото през лятото, особено при хора, изложени на факторите, понижаващи имунитета.

За постигане на оптимален ефект върху общото състояние на организма Имунобор може да бъде допълнен с приема на Оксибор Форте/Oxybor® Forte. Той осигурява всички необходими мощни антиоксиданти и микроелементи за защита от свободните радикали и повишаване на жизнения тонус.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: