летен вирус
5
(1)

Въпреки че обикновено зимните месеци се свързват с грипни и вирусни състояния, то лятото също е особено характерен период за повишаване на заболеваемостта сред малки и големи. Разбира се, най-малките са по-предразположени към т.н. летен вирус и вниманието към тяхното здравословно състояние трябва да е завишено.

С какви оплаквания се характеризира летния вирус и за какво трябва да внимаваме?

Ентеровирусите са най-типични за летните месеци. Това е така, защото те „предпочитат“ по-топлото време и по-меки климатични условия, с което се засилват темповете на разпространение на заразата. По това се различават основно летните от зимните вирусни заболявания, които са по-приспособими към студа.

Топлите месеци обикновено са най-благоприятният период от годината за прекарване на повече време на открито. И в това разбира се няма нищо лошо. За съжаление обаче се създава сериозна предпоставка от разпространение на вируси и зарази сред населението най-вече при струпването на много хора на едно място. Прекарването на почивните дни около водни басейни допълнително повишава риска от заразяване.

shop banner

Сред най-честите оплаквания от летните вируси са повръщане, стомашно-чревни неразположения и висока температура. Разбира се, не е изключено да се появи и болка в главата и усещане за отпадналост, както и типични респираторни оплаквания като възпалено гърло и течащ нос.

Заразяването става чрез директен контакт, по въздушно-капков път или докосване до заразена повърхност. Важно е да отбележим, че този тип вируси са изключително устойчиви на външната среда и могат да доведат до усложнения в изолирани случаи. Подобни негативни последствия обаче са рядкост, а най-предразположени са хората с отслабена имунна система. Най-честите усложнения от летните вируси са възпаления на ухото, пневмония и менингит.

Пробиотик, пребиотик и имуностимулатор в един продукт за предпазване от летен вирус

Освен подходящ хранителен режим, при който се избягва консумацията на рисковите храни и стриктното спазване на отлична лична хигиена, друга важна профилактична мярка е приемът на подходящи средства за превенция на подобен тип заразяване.

Особено подходящ е природният продукт Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic, който освен че подобрява дейността на стомашно-чревния тракт, съдейства и за подсилване на имунитета. Този ефект се постига благодарение на благоприятната комбинация между полезните бактерии Лактобацилус булгарикус, които играят ролята на пробиотик, и Бета-глюкан – пребиотик и имуностимулатор.
Имунобор Биотик се прилага за профилактика и лечение на стомашно-чревни неразположения. Особено подходящ е приемът на Имунобор Биотик и от хора, които страдат от проблеми и усещане за дискомфорт по време на пътуване.



Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: