природни противоалергични средства
5
(3)

С настъпване на пролетта мнозина се впускат в търсене на природни противоалергични средства, които да облекчат неприятните симптоми на сенна хрема. Ето защо в следващите редове споделяме повече за натуралните лекове, които си струва да опитате срещу алергията още тази пролет.

Коприва – първенец сред пролетните природни противоалергични средства

Копривата неслучайно е определяна като природен антихистамин! Тя е богата на витамини А и С, калций, калий и магнезий. Притежава силни свойства за пречистване на кръвта и е чудесно средство за лечение на анемия, тъй като съдържа високи количества желязо и хлорофил. Копривата повишава имунитета, облекчава симптомите при алергии и засилва детоксикацията на черния дроб и бъбреците. Пролетта е най-подходящото време да се възползвате от полезните свойства на пресните копривени листа. Може да консумирате под формата на запарка, супа или да ги добавите като подправка към друго ястие. Коренът и семената от коприва също са лечебни и се използват при хормонални нарушения.

Бъз

Цветовете от бъз са природен лек, използван за подсилване на имунната система и специално за лечение и профилактика на грип и тонзилит, както и за отпушване на синусите. Бъзът помага и в борбата със симптомите на алергия. През пролетта може собственоръчно да наберете цветове от бъз и да приготвите вкусна домашна лимонада или чай.

shop banner

Корен от женско биле

Коренът от женско биле съдържа глициризин, който има противовъзпалително, имуномодулиращо и антиалергично действие, подобно на кортизона. Успокоява сухи лигавици и кожни алергии. В китайската медицина женското биле се използва като тоник за облекчаване на умората, честите инфекции и липсата на апетит. Коренът от женско биле е сладък на вкус и може да се консумира под формата на чай или сироп.

Широколистен живовляк

Широколистният живовляк традиционно се използва за лечение на бронхиални запушвания, синузит, астма и кожни наранявания. Като естествен антихистамин, той е особено ефективен за намаляване на възпалението в очите и лигавиците в носа. Широколистният живовляк е известен и със способността си да спира кървенето, да лекува язви, ужилвания и ухапвания от насекоми, което го прави отлично средство за първа помощ.

Към тези природни противоалергични средства прибавяме бета глюкан

За намаляване на алергичната нагласа през пролетния сезон може да се доверите на Имунобор Бета Глюкан 300 / Imunobor® Beta Glucan 300. Природният продукт е със съдържание на високо пречистен бета глюкан – единственият имуномодулатор от естествен произход с доказан механизъм на действие. Помага за възстановяване баланса на имунните клетки, които имат отношение към алергичните реакции. На това се дължи мощния благоприятен ефект за намаляване на алергичната нагласа и облекчаване тежестта и честотата на симптомите на сенната хрема. Подобрява имунните функции, повишава имунната защита на лигавиците на бронхиалните пътища, действа общоукрепващо и тонизиращо.

Продуктът е с удобен прием – по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно на гладно, и има отлична поносимост. Действа безотказно и без рискове за здравето. Търсете в аптеките или поръчайте онлайн от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: