сенна хрема
0
(0)

Сенна хрема е неприятно състояние, което застига много хора с настъпването на пролетта и активиране на цъфтежа на растенията. Състоянието е познато още като алергичен ринит или поленова алергия и се проявява най-вече заради увеличаващия се брой цветен прашец във въздуха.

Сенна хрема – какво представлява и какво я причинява?

Сенната хрема е алергично нарушение, което се отличава с прекомерна реакция на имунната система към алергени като поленовите зърна и други вещества, които циркулират във въздуха. Т.е. имунната система идентифицира полена като вреден агент, който обикновено е безвреден за човешкия организъм. Така под въздействието на цветния прашец кръвоносната система се изпълва с химикали като хистамин и левкотриени, които възпаляват лигавицата на носа, синусите и клепачите. Тази реакция предизвиква обострянето на всички типични за състоянието симптоми – кихане, запушен или течащ нос (хрема), сърбеж и сълзене на очите. В действителност всичко това е защитен механизъм на организма с цел извеждане на алергена или предотвратяване на преминаването му в тялото.
Най-честите източници на полен през пролетта са дърветата. През летния сезон състоянието може да се обостри вследствие на полена от тревата и други тревисти растения.
При голяма част от случаите сенната хрема е генетично унаследена. Освен това хората, които страдат от астма или екзема, са много по-предразположени към развитие на сенна хрема.

Облекчаване на симптомите при сенна хрема

За съжаление не съществува окончателно и трайно средство за лечение на сенна хрема. Но облекчаването на състоянието е напълно постижимо. За един от най-ефикасните методи за контрол над състоянието и облекчаване на проявите се смята избягване на излагането на алергените. Това е трудно постижимо, особено през топлите месеци, тъй като хората обикновено прекарват повече време на открито и са постоянно изложени на различни алергени и дразнители.

shop banner

Затова е силно препоръчително да се постигне качествено модулиране на имунната система с цел контролиране на алергичната нагласа. Имунната толерантност към алергени може да се нормализира чрез редовен и навременен прием на подходящи качествени природни имуномодулатори. За такъв се смята високо пречистеният микронизиран бета глюкан, който е основна част от състава на някои от продуктите на фамилия Имунобор/Imunobor®. Известно е, че бета глюканите притежават силно изразен антиалергичен ефект, затова са предпочитано средство при различни видове алергична нагласа.

За възрастни се препоръчва приемът на Имунобор Бета Глюкан 300/Imunobor® Beta Glucan 300.

Фамилия Имунобор предлага и продукти за малки деца, които също съдържат бета глюкан и са с висока ефективност и доказана безопасност. Имунобор Кидс Актив/Imunobor® Kids Activ се предлагат под формата на капсули и сироп и дължи ефекта си на уникалната комбинация от високо пречистен 93% микронизиран бета глюкан и активна форма на витамин C.
И трите продукта са напълно безвредни, с удобен прием и подходящи за продължителна употреба.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: