Аденовирус
0
(0)

Аденовирусите са широкоразпространена група инфекциозни агенти, които са в основата на много от масовите вирусни инфекции сред децата през лятото. Заразяването с аденовирус става по въздушно-капков път.

Аденовирус – особености и симптоми на аденовирусна инфекция

Аденовирусна инфекция може да порази чревния или уринарния тракт, лигавицата на дихателната система или окото. Така, в зависимост от локализирането му, заразяването с аденовирус може да провокира чревна инфекция, цистит, бронхит, конюнктивит и др.

Това определя и широката гама от симптоми, отчитани при заразяване с аденовирус:

shop banner
  • разстройство
  • стомашни болки
  • повръщане
  • парене при уриниране
  • чести позиви за уриниране
  • хрема
  • кашлица
  • възпалено гърло
  • зачервяване на окото
  • сълзене и усещане за попаднала песъчинка в окото и др.

Широката гама от симптоми изисква внимателно анализиране на състоянието за установяване на конкретния причинител на заболяването. Точна диагноза се поставя след изолиране на аденовирус при изследване на лигавичен секрет.

Превенция и лечение на аденовирусна инфекция

Няма разработена ваксина, която да гарантира защита от аденовирусните инфекции. Най-сигурната превантивна мярка остава поддържането на изрядна лична хигиена, избягването на контактите с болен и стимулирането на имунитета. Това е ключовото условие в детска възраст, когато неукрепналата имунна система трудно може да противодейства на аденовирусите.

Лечението при инфекция, причинена от аденовирус, е основно симптоматично. Прилагат се различни терапевтични схеми в зависимост от оплакванията и общото състояние на детето. Като ключов момент при лечението отново се посочва стимулирането на имунитета, което ще помогне както за по-бързо овладяване на вирусната инфекция, така и за превенция на евентуални бактериални усложнения.

И превантивно, и като средство, допълващо лечението на аденовирусна инфекция при деца, може да се ползват продуктите от серия Имунобор Кидс.

Имунобор Кидс/Imunobor® Kids сироп се препоръчва при бебета и малки деца, а Имунобор Кидс/Imunobor® Kids капсули – при деца в училищна възраст. Двата продукта действат мощно за засилване на детския имунитет, като имат едновременно противовирусно и антибактериално действие.

Продуктите Имунобор Кидс може да се ползват целогодишно за поддържане на детския имунитет, особено в условия на повишен риск от вирусни и бактериални заболявания.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: