Остър пиелонефрит при деца – причини, симптоми и лечение
1
(1)

Острият пиелонефрит е най-тежката форма на инфекция на пикочните пътища (уроинфекция). Протича с възпаление на бъбреците, най-често вследствие на бактериална инфекция. Този род инфекциозни заболявания се диагностицират най-често през лятото, а нерядко сред засегнатите попадат и децата. Развитието на пиелонефрит при деца е сериозно състояние, на което трябва да се обърне необходимото внимание, за да се избегнат сериозните и в някои случаи животозастрашаващи усложнения.

Такива може да се развият основно в случаите, когато острият пиелонефрит при децата не се излекува напълно и хронифицира. Най-сигурното средство за избягване на усложненията е доброто познаване на методите за превенция и лечение на остър пиелонефрит при деца.

Остър пиелонефрит при деца – причини

Пиелонефритът като форма на бактериална уроинфекция се причинява най-често от бактериите от вида Ешерихия коли (E.coli). Децата лесно влизат в контакт с коли-бактериите докато плуват в басейните, което обяснява защо инфекциите на пикочните пътища, включително пиелонефритът, се диагностицират най-често през лятото. Пиелонефрит при деца се развива основно като усложнение след прекарана инфекция на долните пикочни пътища, например цистит или уретрит. Когато при подобна инфекция бактериите причинители не се изчистят напълно, те може да се придвижат нагоре по пикочните пътища и да достигнат бъбреците, причинявайки остър пиелонефрит.

Остър пиелонефрит при деца – симптоми

Най-честите симптоми включват висока температура, коремни болки и оплаквания от страна на детето след уриниране – парене, сърбеж или болка. Подобни оплаквания изискват да се пристъпи към лечение за изчистване на пикочните пътища от колонизиралите ги болестотворни бактерии. Само навременните мерки в тази насока могат да осигурят превенция на пиелонефрита като най-сериозна форма на уроинфекция.

Лечение на пиелонефрит при деца

Лечението на остър пиелонефрит при деца е най-често антибиотично. Като допълващо антибиотиците средство за лечение на пиелонефрит и като основен метод за справяне с по-леките форми ма уроинфекция при деца може да се разчита и на природния продукт Имунобор Уро/Imunobor® Uro.

Прибавянето на Имунобор Уро към лечението на остър пиелонефрит при деца подпомага оздравяването и намалява риска от рецидив и усложнения. Продуктът се приема в дозировка 1 или 2 капсули дневно в зависимост от възрастта, състоянието на детето и преценката на лекуващия лекар.

Позитивният ефект на Имунобор Уро при лечение на пиелонефрит при деца се обуславя от висококачествената комбинация от изцяло природни съставки – оптимални дози екстракт от Американска червена боровинка и мощен имуностимулатор бета глюкан.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 1 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola

Може да харесате

Последствия от ковид – дълготрайни при хоспитализираните
Последствия от ковид – дълготрайни при хоспитализираните
01сеп.2021
0

Последствия от ковид – дълготрайни при хоспитализираните

5 (1) Приблизително половината пациенти на болнично лечение имат дълготрайни последствия от ковид. Това установява проучване, публикувано в ...
Повече
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x