Херпес на устната
5
(1)

Вирусът, който предизвиква херпес на устната, е силно заразен и устойчив. Това е причината повечето хора още в младежка възраст да са били инфектирани от поне един от няколкото типа херпесни вируси, поразяващи човека. Най-лошото при тях е, че инфекцията често хронифицира и херпес на устата може да се появи по всяко време, в моменти на по-силен стрес или като придружаващ проблем при вирусно заболяване.

Появата на херпес на устната и свързаните с него физически и емоционален дискомфорт може да провалят удоволствието от лятната почивка. Затова е добре да познаваме методите за борба с този упорит проблем. Ще представим един от водещите методи с едновременно превантивно и допълващо лечението на херпеса действие.

Херпес на устната – основна цел на лечението

Причините за поява на херпес на устната са 2:

shop banner
  • заразяване с вируса причинител (най-често херпес симплекс вирус тип 1)
  • отслабване на имунитета (имунен срив), което позволява по-лесна изява на вирусната инфекция

На база на тези два фактора може да се определи основната цел при лечение на херпес на устната. Необходимо е да се пристъпи към едновременно засилване на имунитета и елиминиране на вирусната инфекция.

Важно е да се отбележат и превантивните мерки, които предпазват от заразяване или обостряне на състоянието:

  • необходимо е да се избягва контактът с болен (херпесният вирус се предава лесно при контакт със слюнката или кожата на заразоносителя)
  • особено през лятото трябва да се поема достатъчно количество вода, за да се избягва дехидратацията на кожата и по-лесното напукване на устните, което може да възобнови херпесната инфекция
  • поддържането на силен имунитет гарантира не само по-успешното елиминиране на инфекцията, но и превантивно намалява риска от хроничното й обостряне

Комплексно решение при херпес на устната

Природният продукт Имунобор/Imunobor® действа във всички основни направления за успешна превенция и допълващо лечение при херпес на устната. Имунобор засилва имунния отговор и подпомага борбата с вирусната инфекция, независимо дали тя е остра или хронична. Успешно намалява възпалението и ускорява зарастването на раната, образувана върху устната.
Приемът на Имунобор е удачна възможност за по-лесно и трайно справяне с херпес на устната.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: