имунна система; ваксиниране
5
(1)

На прага на зимата, когато вирусите, бактериите и гъбичките върлуват с пълна сила, имунната система на децата е изправена пред предизвикателството да устои на напора им. За щастие родителите разполагат с надежден начин за справяне с болестотворните микроорганизми в лицето на ваксините. Макар изграждането на активна защита на организма посредством дозирано въвеждане на антигени да не се радва на всеобщо одобрение заради потенциални си странични ефекти и до днес то остава най-надеждният начин за профилактиране на приблизително 16 инфекциозни заболявания в невръстна възраст. Неслучайно Световната здравна организация използва всеки удобен случай, за да напомни, че ваксинирането спасява милиони детски животи всяка година. За да е ефективно обаче, неукрепналата имунна система на мъниците трябва да се подготви да реагира максимално бързо на чуждия антиген.

Подпомагане на имунната система на децата преди ваксиниране

Добре известно е, че целта на ваксинирането е чрез поставянето на чужд антиген имунната система да изгради специфичен имунен отговор, вследствие на който организмът да развие устойчивост към дадения патоген. Редица фактори обаче могат да попречат това да се случи, като се започне от общо неразположение и ниско телесно тегло, мине се през алергия към някои от съставките на ваксината и се стигне до сериозни прогресиращи заболявания на нервната система и тежка форма на алергия. Всичко това налага предприемане на превантивни действия, за да се сведат до минимум възможните противопоказания за ваксиниране. Основните профилактични мерки за усилване на имунния отговор при децата са разнообразното хранене, богато на ценни витамини и минерали, и качественият пълноценен сън. Макар и важни обаче, те не са достатъчни за пълното активиране на имунната система преди поставяне на ваксина. За тази цел е уместен преди всичко приемът на качествени имуностимулатори. Тези средства за подобряване на имунитета мощно подпомагат естествените защитни сили на детския организъм. Непосредствен резултат от благотворно им въздействие е повишаване на ефективността на имунния отговор към патогенните микроорганизми от заобикалящата среда.

Най-надеждните имуностимулатори за деца на пазара у нас

Продуктите от фамилия Имунобор – Имунобор Кидс/Imunobor® Kids и Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup от години са най-надеждното средство за укрепване на имунната система на бебета и деца в училищна възраст. Водещи специалисти горещо ги препоръчват поради бързото им действие и способността да осигуряват висок профил на безопасност. Използването им седмица преди назначената ваксинация изгражда ефективен имунен отговор на ваксината и предотвратява отлагането й. Важно е да продължат да се използват до 3 месеца след имунизацията, ако тя се провежда в условия на повишена заболеваемост.

shop banner

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: