нов грипен вирус
0
(0)

Епидемиолозите предупреждават, че тази зима ще ни атакува нов грипен вирус. В редовете по-долу можете да научите всичко по-важно за него, както и да разберете как да предпазите себе си и своите деца.

Нов грипен вирус – полезна информация

В началото на месец декември е потвърден първият грипен щам за сезона. Той е от група B (аналог на ваксиналния щам „Ямагата“) и в момента доминира. След него се очаква превес да вземат вирусите от група A. Очаква се броят на заболелите да се увеличи през януари-февруари 2018 г.

Новата четиривалентна противогрипна ваксина за сезон 2017-2018 г. е съобразена с актуалните върлуващи вируси и действа срещу два A и два B щама.

shop banner

Специалистите приканват да се вземат нужните мерки за избягване на усложненията. Това важи в най-голяма степен за децата, които имат по-слаба имунна защита от възрастните.

Главни рискови фактори за разпространение на новия грипен вирус

Сред основните причини за ускореното разпространение на новия вирус на грипа са:

  • продължителен престой в затворени непроветрени помещения
  • докосване на заразени повърхности
  • близък контакт със заразени хора

Превантивни мерки за предотвратяване на заразата с върлуващия нов грипен вирус

Ваксинирането е една от първите мерки, които е добре да се предприемат срещу новия грипен вирус. То обаче невинаги е най-ефективното решение. На практика дори да са имунизирани, много хора се разболяват от грип.

Поддържането на силна имунна система си остава най-сигурният начин за предпазване от опасния грипен вирус.

За укрепване на естествените защитни сили на организма ефективно помага приемът на избрани продукти от фамилия Имунобор

Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho и Имунобор Ехинацея 250/Imunobor® Echinacea 250 са перфектните средства за профилактика от грип при възрастни. Благодарение на рационалния си състав те оказват благотворно въздействие върху дихателната система и повишават естествената защита на организма към дихателни инфекции.

Имунобор Протект/Imunobor® Protect е друг представител от фамилия Имунобор, който е идеално решение за предпазване от респираторни инфекции в условия на повишена заболеваемост. Този нов продукт от продуктовата линия Имунобор укрепва общия имунитет, има локално противовъзпалително действие и повишава жизнения тонус на организма. Мощното му протективно действие се дължи на уникална комбинация от високопречистен бета глюкан, активна форма на витамин С и стандартизиран екстракт от плодовете на Роза канина със съдържание на натурален витамин С.

Имунобор Протект е под формата на таблетки за смучене с приятен ягодов вкус.

Всички продукти от фамилия Имунобор имат отлична поносимост и са напълно безвредни. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: