за по-силна имунна система
0
(0)

Балансираното хранене е от ключово значение за осигуряване на по-силна имунна система. Знаейки това, много от хората, решили да спазват пости, се притесняват, че ще станат лесна мишена за вирусите.

Крие ли наистина постът риск за здравето? Нека видим какво мислят специалистите по този въпрос! А след като си отговорим на питането, ще предложим изцяло природно решение, с което постещите могат да поддържат здрав имунитет, докато са на хранителен режим.

Влияние на поста върху здравето и имунитета

Мненията на диетолозите относно влиянието на поста върху имунната система са противоречиви. Някой смятат, че вреди, други – че помага. Истината, както винаги, е някъде по средата.

Изследвания сочат, че тридневен пост е в състояние да регенерира имунната система. В организма се наблюдава засилена активност на стволовите клетки и повишено производство на бели кръвни телца – основният белег за активиране на имунната система.

Продължителният стриктен пост обаче крие рискове за имунитета и здравето на постещите. Опасността се увеличава още повече по време на Коледните пости, когато навсякъде върлуват вируси и заболеваемостта от инфекциозни болести е повишена. Някои специалисти отдават случаите на често боледуване през зимата именно на ограниченията в храненето по време на строг пост.

Природна помощ за по-силна имунна система през периода на пости

Наличието на висококачествени натурални имуностимулатори позволява поддържане на железен имунитет през цялата година. За по-силна имунна система в сезона на грипа и настинките се препоръчва мощния имуностимулатор Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho. Този виден представител на фамилия Имунобор представлява рационална комбинация от висококачествени стандартизирани екстракти от Котешки нокът (500 mg) и Ехинацея (40 mg). Съставките взаимно усилват и допълват своя ефект. Благодарение на перфектния синхрон помежду им организмът получава сигурна защита от инфекциозни агенти (вируси, бактерии и гъбички). Опасността от поява на остри и хронични заболявания на дихателната система (грип, настинка, бронхит, синузит, тонзилофарингит, отит и др.) намалява до минимум.

Имунобор Бронхо има изразена противовирусна активност, което е от особена важност в условия на грипна обстановка

Освен че е незаменим за засилване на имунната система и поддържане на активността ѝ по време на продължителни ограничения в храненето, Имунобор Бронхо действа общоукрепващо и тонизиращо. Перфектен избор е за вегани, вегетарианци и постещи, тъй като се предлага в изцяло растителни капсули (VGcaps) без желатин. Има отлична поносимост и е напълно безопасен. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Схемата на прием е следната: през първите 10 дни се приема 3 пъти по 1 капсула дневно след хранене, след това – от 1 до 2 капсули дневно за 3 месеца.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: