Атопичният дерматит е заболяване със сериозно участие на имунната система.
5
(1)

Атопичният дерматит е една от най-широко разпространените заболявания на кожата, който се предава по наследство. Атопичният дерматит започва още от детството и е предизвикан от силен небалансиран имунен отговор към алергени от околната среда или храни. Няколко епидемиологични проучвания показват, че стимулирането на имунната система с опредлени микроорганизми допринася за профилактиката на това заболяване.

Проведени са редица клинични проучвания върху хранителната алергия и ефекта на пробиотиците – живи микроорганизми, които приeмани в адекватни дози влияят благотворно върху човешкото здраве. Вниманието е фокусирано върху атопичния дерматит, който е първата изява на хранителна алергия. Най-голямо е проучването върху 230 новородени с атопичен дерматит, които приемат за месец смес от 4 пробиотика или плацебо. Резултатите показват подобрение на сиптомите при групата, приемащи пробиотик.

В друго проучване на 103 новородени същото лечение е проведено в продължение на 3 месеца. Наблюдава се значително подобрение на атопичния дерматит в подгрупата, третирани с пробиотици, докато при приемащите плацебо, няма промяна. След спиране на приема не се установява продължаване на лечебния ефект.
Имунобор Биотик съдържа високо количество пробиотик – лактобацилус булгарикус и мощен имуностимулатор – Бета глюкан. Имунобор Биотик е изключително подходящ при атопичен дерматит ,тъй като стимулира имунната система, активират се регулаторни механизми и това допринася за намаляването на алергичния имунен отговор.

Имунобор Биотик се приема 3 пъти по 1 капсула дневно на гладно в продължение на 10 дни. Поддържащата дозировка е 2 пъти по 1 капсула дневно за минимум 12 седмици.При малки деца,който не могат да гълтат капсулата цяла,тя може да се отвори и да се приеме с малко течност. При нужда дозата може да се увеличи и курсът да се повтори.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: