Атопичният дерматит е заболяване със сериозно участие на имунната система. Как да постигнем контрол над него?
0
(0)

Атопичният дерматит е една от най-широко разпространените заболявания на кожата, който се предава по наследство. Атопичният дерматит започва още от детството и е предизвикан от силен небалансиран имунен отговор към алергени от околната среда или храни. Няколко епидемиологични проучвания показват, че стимулирането на имунната система с опредлени микроорганизми допринася за профилактиката на това заболяване.

Проведени са редица клинични проучвания върху хранителната алергия и ефекта на пробиотиците – живи микроорганизми, които приeмани в адекватни дози влияят благотворно върху човешкото здраве. Вниманието е фокусирано върху атопичния дерматит, който е първата изява на хранителна алергия. Най-голямо е проучването върху 230 новородени с атопичен дерматит, които приемат за месец смес от 4 пробиотика или плацебо. Резултатите показват подобрение на сиптомите при групата, приемащи пробиотик.

В друго проучване на 103 новородени същото лечение е проведено в продължение на 3 месеца. Наблюдава се значително подобрение на атопичния дерматит в подгрупата, третирани с пробиотици, докато при приемащите плацебо, няма промяна. След спиране на приема не се установява продължаване на лечебния ефект.
Имунобор Биотик съдържа високо количество пробиотик – лактобацилус булгарикус и мощен имуностимулатор – Бета глюкан. Имунобор Биотик е изключително подходящ при атопичен дерматит ,тъй като стимулира имунната система, активират се регулаторни механизми и това допринася за намаляването на алергичния имунен отговор.

Имунобор Биотик се приема 3 пъти по 1 капсула дневно на гладно в продължение на 10 дни. Поддържащата дозировка е 2 пъти по 1 капсула дневно за минимум 12 седмици.При малки деца,който не могат да гълтат капсулата цяла,тя може да се отвори и да се приеме с малко течност. При нужда дозата може да се увеличи и курсът да се повтори.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola

Може да харесате

Последствия от ковид – дълготрайни при хоспитализираните
Последствия от ковид – дълготрайни при хоспитализираните
01сеп.2021
0

Последствия от ковид – дълготрайни при хоспитализираните

5 (1) Приблизително половината пациенти на болнично лечение имат дълготрайни последствия от ковид. Това установява проучване, публикувано в ...
Повече
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x