уринарна инфекция
1
(1)

Много мъже и жени преживяват някаква форма на уринарна инфекция в определен момент от живота си. Състоянието обикновено се овладява лесно, ако се диагностицира и лекува навреме. В противен случай повечето уроинфекции хронифицират.

Най-честите форми на хронична уринарна инфекция са хроничният цистит и уретрит. Възможно е те да се обострят по няколко пъти всяка година, като лятото е сезонът с техните най-тежки и продължителни прояви.

Уринарната инфекция най-често се проявява със симптоми като:

  • чести позиви за уриниране
  • сърбеж и парене при уриниране
  • помътняване или поява на кръв в урината (хематурия)

Всяка форма на хронична уринарна инфекция може да рецидивира и да доведе до увреждане както на пикочния мехур и уретрата, така и на бъбреците. Рискът от усложнения налага навременно лечение и редовна профилактика на проявите на уринарни инфекции, особено при пациентите с хронични такива.

Уринарна инфекция с хронични изяви – лечение и превенция

Уринарната инфекция обикновено се предизвиква от бактериите от вида Ешерихия коли (E.coli). Те се прилепват и бързо колонизират лигавицата на уринарния тракт, най-често в областта на пикочния мехур или уретрата. В двата случая се говори съответно за цистит и уретрит.

Бактериалната природа на уринарните инфекции позволява те успешно да бъдат лекувани с антибиотици. Важно е те да се приемат максимално отрано при остра уринарна инфекция, за да се избегне хронифицирането й. При вече хронична уроинфекция, приемът на антибиотици започва още при първи симптоми на обостряне. Сигнал за това може да бъдат както посочените по-горе симптоми, така и резултатите от провеждането на тест за нитрити в урината. При свръхразвитие на E.coli-бактериите съдържанието на нитрати в урината рязко спада за сметка на нитритите, в каквито бактериите ги преобразуват.

Превенцията на всяка форма на хронична уринарна инфекция изисква няколко последователни стъпки:

  • прием на достатъчно количество вода за улесняване на уринирането, с което пикочните пътища редовно се прочистват, а бактериите по лигавицата им се отмиват с урината
  • поддържане на изрядна лична, интимна и сексуална хигиена

Като удачно средство за превенция и допълващо лечение на различните типове хронична уринарна инфекция може да се разчита на Имунобор Уро/Imunobor® Uro.

Имунобор Уро съдържа високо количество бета глюкан и екстракт от Американска червена боровинка с високо съдържание на проантоцианидин тип А. За момента той е доказано най-ефективното природно средство срещу уринарни инфекции. Двете съставки допълват ефекта си за осигуряване на 4 комплексни действия:

1. Повишаване на имунната защита (общо и в зоната на лигавицата на уринарните пътища)

2. Намаляване на възпалението

3. Намаляване адхезията (прикрепването) на бактериите към лигавицата и последващото им изхвърляне с урината

4. Намаляване на болката и дискомфорта

Имунобор Уро може да се ползва за допълващо лечение на всякакъв тип хронична уринарна инфекция, успоредно с уроантибиотик. Продуктът е подходящ и за превенция на рецидиви и за намаляване честотата на хроничните изяви на уроинфекциите.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 1 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: