дисбаланс на чревната флора
0
(0)

Празниците са времето от годината, когато сме предразположени да хапваме повече от обикновено, което е предпоставка за дисбаланс на чревната флора. Ако вече сте станали жертва на чревно неразположение, ви съветваме да възстановите чревната микрофлора по най-естествения и безопасен начин. Какво да предприемете – научете в текущата статия.

Как да възстановим равновесието на чревната микрофлора?

Мнозина страдат от непоносимост към различни храни и напитки. Често крайният резултат е диария, колит, синдром на раздразненото дебело черво и други чревни инфекции, които задължително изискват адекватно лечение.

При нарушен баланс на чревната флора не бива да гладуваме, да пием само течности или да се храним единствено с плодове и зеленчуци. Дори и да целим на прочистим организма си, това не са правилните начини за детоксикация. При дисбаланс на чревната флора е необходимо първо да определим каква е причината за стомашно-чревното неразположение. Ако виновникът е даден вид храна, да спрем да я консумираме. Препоръчва се да ограничим и приема на други потенциално опасни за чревната флора храни.

shop banner

Кои храни да избягваме при дисбаланс на чревната флора?

Преустановете консумацията на храни, съдържащи трансмазнини, сладкиши, сирена, храни с изкуствени подсладители и консерванти. Спрете употребата на алкохол и кофеинови напитки. Те са диуретици, които водят до тежка дехидратация на организма, особено опасна при чревна инфекция.

Подходящи за консумация храни при нарушен стомашно-чревен баланс

Следващата стъпка е да „презаредим“ организма си с полезна за здравето храна. При диария и стомашно-чревни неразположения е подходящо да консумираме препечен хляб, сухари, варени картофи, варен ориз, банани. Тъй като организмът вече е загубил много течности, е нужно да си ги набавим чрез повишен прием на вода, чайове и пресни сокове. Особено важно е да възстановим стомашно-чревното равновесие с прием на пробиотични храни. Такива са млечнокиселите продукти и ферментиралите храни. Богатото им съдържание на пробиотични бактерии се грижи за баланса в чревната флора, подсилва имунитета и спомага за овладяване на инфекциите.

Възстановете успешно бактериалното равновесие в стомашно-чревната си флора с оптимален прием на пробиотици

За правилното функциониране на чревната микрофлора и подсилване на имунитета се грижи Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic.

Имунобор Биотик е изцяло натурално и мощно средство, което се приема както при лечение, така и при профилактика на чревни инфекции. Комбинацията от високоефективен пробиотик (Лактобацилус Булгарикус) и пребиотик (бета глюкан), бързо и ефективно възстановява баланса в чревната микрофлора. Бета глюканът е и мощен имуностимулатор, който повишава защитните сили на организма за справяне с бактериални, вирусни и гъбични инфекции.

Имунобор Биотик може да се приема самостоятелно и е подходящ компаньон на антибиотика. При антибиотична терапия, прием на Имунобор Биотик трябва да започне не по-късно от 48 часа след началото на лечението. Той подсилва действието на предписания антибиотик и проявява директен антимикробен ефект.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: