грип при децата
0
(0)

Разпространението на грип при децата през най-студения период от годината е изключително лесно. Студеното време принуждава малчуганите да прекарват почти целия си ден на закрито, заобиколени от връстници. Интензивното общуване обаче крие особено висок риск от заразяване с едни от най-разпространените патогени – вирусите. Грипът е най-честото вирусно заболяване, което може да засегне детето през зимата. Той се разпространява обикновено в периода между месеците октомври и май. Един от начините за заразяване с грип е по въздушно-капков път. Децата могат да се заразят с грип и чрез докосване на повърхности, по които са попаднали вирусите. А как да познаете кога детето ви е болно от грип и да овладеете вируса ефективно – научете в следващите редове.

Кои са симптомите на грип при най-малките?

Типовете грипни вируси са три – А, В и С. Остра изява на симптомите предизвиква вирусът от тип А, който е и най-честият причинител на грипа. Грипният вирус тип В причинява същите оплаквания като А, но инфекцията не протича толкова остро. Заболяването от вирус тип С протича леко със симптоми, подобни на настинката.

Ето и как да познаете, че детето ви боледува от грип:

shop banner
  • телесна температура между 38 и 40 градуса
  • болки в областта на гърдите
  • хрема
  • втрисане
  • възпалено гърло
  • диария
  • повръщане
  • кашлица
  • обща отпадналост
  • липса на апетит

Най-често боледуването от грип е с продължителност между 3 и 5 дни.

Какво съветват педиатрите при боледуване от грип при децата?

Според специалистите, през този период е подходящ приемът на детски имуностимулатори. При първи симптоми на грип и настинка най-препоръчвани от специалистите са природните имуностимулатори от групата Имунобор Кидс. Сред тях са сиропната форма за бебета и малки деца – Имунобор Кидс Актив Сироп/Imunobor® Kids Activ Syrup и капсулната – Имунобор Кидс Актив Капсули/Imunobor® Kids Activ VGcaps. Тя е подходяща за малчугани в училищна възраст.

Имунобор Кидс Актив Сироп и Имунобор Кидс Актив Капсули притежават изключително мощно антивирусно действие. Приемът им помага на имунната система бързо да “обезвреди” попадналите в детския организъм вируси. По този начин осигурява надеждна защита от усложнения като пневмония, синузит и др.

По време на възстановителния период педиатрите препоръчват прием на Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup или Имунобор Кидс Капсули/Imunobor® Kids VGcaps. Двата продукта спомагат за възстановяване на имунната защита на детския организъм и предотвратяване на развитието на рецидиви.

Поради изцяло природния си произход, продуктите за деца Имунобор нямат странични ефекти и могат да се приемат продължително време.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: