симптоми на грип
0
(0)

Характерните симптоми на грип са оплаквания, които почти всеки от нас изпитва в някаква степен в сезона на повишената грипна опасност. Грип или инфлуенца е остро вирусно заболяване, причинявано от грипен вирус. В групата на грипните вируси попадат изключително разнообразни щамове. Всяка година поне няколко от тях увеличават рязко броя и разпространението си и предизвикват грипна епидемия. Вирусната инфекция при децата обаче винаги протича с характерни оплаквания.

Грип или настинка – как се разпознават характерните симптоми на грип в детска възраст?

Да се постави конкретна и точна диагноза грип невинаги е лесно. Още повече в детска възраст, когато причините за влошеното състояние на децата може да са много.

Симптомите на грип често се припокриват с оплакванията при по-леки инфекциозни заболявания като обикновената настинка. Същевременно обаче се различават от тях в 2 направления: тежест и продължителност. В това отношение симптомите на настинка са много по-леки и краткотрайни.

Най-характерните симптоми на грип в детска възраст са:

  • треска с висока температура
  • мускулни болки
  • възпалено гърло
  • хрема
  • отпадналост

Сред по-рядко срещаните при децата, но също характерни за грип симптоми са:

  • гадене
  • повръщане
  • стомашно разстройство
  • ушна инфекция

Наличието на подобни оплаквания в условия на грипна епидемия обикновено е достатъчно за поставяне на диагноза грип. В повечето случаи обаче може да се разчита на допълнителни тестове и изследвания.

Как, освен по симптомите, се поставя диагнозата грип при децата?

За точно поставяне на диагнозата може да се извърши и тест за грип. Той е свързан с вземане на секрет от дихателната лигавица, която основно се колонизира от вирусните частици. Освен него може да се разчита на посявка за вирусна култура, флуоресцентно изследване за конкретни антитела и др.

Ключово решение при първи симптоми на грип и настинка – мощен имуностимулатор за деца

При първи симптоми на грип в детска възраст е удачно да се подсили имунната система. Макар и ненапълно развит детският имунитет може да пребори вирусната атака преди да настъпят усложнения.

За тази цел може да се разчита на детските имуностимулатори от фамилия Имунобор. При първи симптоми на грип се препоръчва прием на Имунобор Кидс Актив сироп/Imunobor® Kids Activ syrup. Той действа както за елиминиране на заразените с вирус телесни клетки, така и за избягване на бактериалните усложнения. Комплексният ефект на Имунобор Кидс Актив сироп се дължи на включения в състава му микронизиран бета глюкан, който повишава защитата на организма спрямо вируси, бактерии и гъбички, както и на активната форма на витамин С.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: