цистит при мъжете
0
(0)

В предходна публикация разгледахме причините за развитие на цистит при мъжете и посочихме защо силният пол страда по-рядко от възпаление на пикочния мехур в сравнение с жените.

В настоящата публикация ще посочим основните симптоми на цистит при мъжете, за появата на които трябва да следят те. Ще предложим и данни за методите на лечение на цистит. Информацията може да бъде много полезна за всички мъже, особено за тези, попадащи в рисковата група за развитие на цистит, а именно мъжете над 50-годишна възраст.

Цистит при мъжете – симптоми

shop banner

По отношение на симптоматиката проявите на цистит са идентични при двата пола. Най-показателните симптоми включват:

  • чести позиви за уриниране, последвани обаче от слаба струя и много малко количество отделена урина
  • парене при уриниране
  • болки ниско в коремната област
  • помътняване на урината
  • в напреднала форма циститът може да доведе до поява на кръв в урината (хематурия)

Посочената симптоматика е характерна и за двата основни типа цистит при мъжете – остър и хроничен. Методите за лечение на цистита обаче варират, в зависимост от това дали проявите на заболяването са остри или хронични. Важно е да се отбележи, че навременното и успешно лечение на цистита е основен фактор, който предпазва от хронифициране на оплакванията.

Лечение на цистит при мъжете

Оставен нелекуван, циститът при мъжете може да доведе до трайни усложнения и сериозно увреждане на бъбреците, с развитие на пиелонефрит. Това изисква навременни мерки при първи симптоми на цистит и профилактични прегледи при специалист, особено за мъжете от рисковата група над 50-годишна възраст.

За успешно справяне с цистит е важно да се идентифицира конкретната причина за развитието му (дали е самостоятелна бактериална инфекция или е провокиран от други здравословни проблеми)

При поставена диагноза цистит често се прибягва до антибиотичното лечение. В зависимост от това дали страда от остър или хроничен цистит, всеки мъж може да допълни лечението си с прием на продукти Имунобор, заздравяващи лигавицата на уринарния тракт.

При остър цистит може да се разчита на Имунобор Уро Акут/Imunobor® Uro Akut. Този природен продукт може да осигури 100% ерадикация и изхвърляне на E.coli бактериите от стените на пикочния мехур и пикочните пътища като цяло. Високата ефективност на Имунобор Уро Акут се определя от максималната стандартизация към проантоцианидин А – активната съставка, извлечена от Американска червена боровинка. Имунобор Уро Акут потиска растежа на бактериите, възпалението и болката при остър цистит, включително и след катетеризация и други манипулация.

Лечението на хроничен цистит може да се допълни с приема на Имунобор Уро/Imunobor® Uro. Той съдържа екстракт от Американска червена боровинка с високо съдържание на проантоцианидин в комбинация с мощен имуностимулатор – бета глюкан. Така Имунобор Уро помага за изхвърляне на бактериите от пикочните пътища и за едновременно подсилване на общия и локалния имунитет в зоната на уринарната лигавица. Комбинираното действие на продукта осигурява по-мощен и траен ефект при прояви на хроничен цистит.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: