подсилване на имунната система
0
(0)

Може би много родители са се чудили кой е най-лесния начин да повишат детския имунитет. Имаме за тях една добра новина. Детето може да укрепи както имунната си система, така и очното си здраве по много лесен и приятен за него начин и той е чрез игри на открито.
Излагането на слънце, дори през зимата, помага за повишаването на детската имунна защита, както и за цялостното подобряване на здравословното състояние на детето.

Какво казват специалистите?

След проведено проучване е установено, че играта на открито предотвратява развитието на късогледство. Според специалистите броя на случаите на деца с този очен проблем е най-висок в страните, в които малчуганите са принудени да седят през голяма част от деня на закрито. Ето защо специалистите съветват родителите с деца на възраст под 6 години, да ги оставят да играят навън поне 10 часа седмично.

Движението помага и за укрепването на имунитета – толкова лесен за запомняне и следване съвет на специалисти, за който обаче често децата забравят. Причината е, че компютрите и таблетите дотолкова са навлязли в ежедневието им, че са “окупирали” напълно свободното време на децата ни. Показателен за това е и факта, че дори 3 – 4 – годишните деца вече знаят как се борави със средствата на модерната технология.

shop banner

Въпреки това, насърчавайте детето да играе навън с връстниците си, тъй като колкото повече се движи то, толкова повече се подобрява кръвообръщението му. Доброто кръвообръщение осигурява достигането на всички необходими хранителни вещества до тъканите и органите на имунната система и тя функционира безпроблемно.

Как допълнително да подмомогнете детския имунитет?

За да сте сигурни, че имунната система на детето ви е достатъчно устойчива срещу болестотворните микроорганизми можете да се доверите на природния имуностимулатор Имунобор Кидс Сироп.
Имунобор Кидс Сироп съдържа микронизиран Бета глюкан с висока чистота. Бета глюкан е единствения имуностимулатор от природен произход с доказан механизъм на действие. Имунобор Кидс Сироп е одобрен от педиатрите като ефективен и безопасен имуностимулатор. Приемът му успоредно с играта на открито осигурява доказана защита от вирусни, бактериални и гъбични инфекции.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: