остър бронхит при възрастни
5
(1)

Чудите се какво е остър бронхит при възрастни, какво го предизвиква, как се проявява и по какъв начин се лекува? Продължавайте да четете, за да разберете отговорите на тези въпроси!

Ето какво представлява остър бронхит

Като остър бронхит се означава възпалението на лигавицата на бронхите. Много често възпалението на бронхиалната лигавица може да засегне и белодробната тъкан, при което се развива една най-тежката дихателна инфекция – пневмония. Затова към бронхитите трябва да се подхожда адекватно и отговорно още от самото начало.

Причини за развитие на остър бронхит при възрастни

Острото възпаление на бронхиалната лигавица се причинява най-често от респираторни вируси, които бележат пик в разпространението си през зимните месеци. Възможно е заболяването да се развие и вследствие на бактериална инфекция, предизвикана от бактерии от род Хемофилус (Haemophilus), Стрептококус (Streptococcus), Микоплазма (Mycoplasma) и др.

Симптоми на остър бронхит при възрастни

Основните оплаквания, с които се характеризира остър бронхит при възрастните, са:

Кашлица

Продължителната, упорита и влажна кашлицата е един от най-характерните симптоми на остър бронхит. Причина за появата ѝ е повишеното отделяне на секрет от възпалената бронхиална лигавица.

Задух

Трудното провеждане на въздуха през възпалените бронхи води до задух и характерното усещане за недостиг на въздух.

Други характерни симптоми

При голяма част от засегнатите се наблюдава болка и парене в гръдната област, обща отпадналост, главоболие, дразнене в гърлото.

Лечение на остър бронхит при възрастни

Най-удачната терапия при остър бронхит е насочена към елиминиране на вирусите или бактериите, причинили заболяването. За целта много доказани специалисти у нас препоръчват на своите пациенти Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho. Този продукт от продуктовата линия Имунобор има мощно антивирусно и противовъзпалително действие, дължащо се на рационалната комбинация от Котешки нокът (Uncaria tomentosa) и Ехинацея (Echinacea). Благодарение на взаимодопълващия ефект на активните съставки Имунобор Бронхо стимулира клетките на имунитета, които отделят интерферон – естествено противовирусно средство.

Освен че подпомага организма да преодолее вирусните инфекции на дихателните пътища, Имунобор Бронхо предотвратява бактериалните усложнения. Той стимулира отделянето на имуноглобулини, които повишават резистентността на лигавиците и помагат на организма да се пребори с бактериите.

При тежки случаи на остър бронхит, когато се налага прием на антибиотици, е препоръчително да се прилагат и пробиотични препарати за поддържане на чревната микрофлора. Освен това е добре след приключване на антибиотичното лечение, както и в условия на повишена заболеваемост, да се продължи с профилактичния прием на Имунобор Бронхо. Така ще се елиминират напълно бурните възпалителни процеси, ще се премахне рискът от рецидивиране на бронхита, както и няма да се допусне хронифицирането му.

Имунобор Бронхо има отлична поносимост и е напълно безопасен. Подходящ е за продължителна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: