имунна система през зимата
0
(0)

Поддържането на здрава имунна система през зимата е трудна задача поради няколко основни причини. Липсата на разнообразие от пресни плодове и зеленчуци променя начина ни на хранене и води до консумация на повече преработени храни. Късите дни през най-студения период от годината ни лишават от голямо количество дневна светлина. Недостигът и води до влошаване на физическия тонус, липса на енергия, лошо настроение и натрупване на стрес. Когато имунната ни система е отслабена, ставаме много по-податливи на дебнещите ни през този сезон вируси. Заразяването с тях може дълго време да ни “изведе от строя” особено, ако страдаме от съпътстващо хронично заболяване. Как да засилим имунитета си, за да се радваме на добро здраве през цялата година – научете в следващите редове.

Имунната система през зимата се подсилва в кухнята

Един от най-лесните, ефективни и “вкусни” начини за засилване на имунната система е чрез прием на храни със силно изразен имуностимулиращ ефект. Те нямат определена сезонност, затова консумацията им е подходящата през цялата година.

Чесън

shop banner

Той съдържа алицин. Това е вещество, което повишава способността на имунната система да неутрализира бактериите и вирусите.

Лук

Много хора избягват този зеленчук заради особения му аромат, но истината е, че той е изключително полезен за имунната система. Лукът съдържа веществото кверцетин, което я подпомага в борбата с вирусните и бактериалните инфекции. Освен, че притежава благоприятен ефект върху имунната система, лукът намалява подуването на корема, подобрява храносмилането, подпомага детоксикацията на организма, понижава холестерола.

Стриди

Тези морски дарове са изключително богати на цинк. Цинкът подпомага имунната система като стимулира производството на белите кръвни клетки от костния мозък. В случай, че не обичате стриди, можете да снабдите организма си с цинк като консумирате тиквени семки, сусам, месо, фасул, пълнозърнести продукти.

Броколи

Зеленият зеленчук съдържа богата гама от витамини, осигуряващи поддържането на здрава имунна система – А, С, Е и бета каротин. Препоръчително е броколите да се консумират бланширани или сурови.

Ключът за здрава имунна система през зимата е в природните имуностимулатори

Силният имунитет през студеното полугодие изисква комплекси мерки. Комбинирайте консумацията на известните имуностимулиращи храни с прием на природни продукти с общоукрепващ ефект. Имунобор Протект/Imunobor® Protect е член на семейство Имунобор – натурални средства за силна имунна система, устойчива на бактериални, вирусни и гъбични инфекции.

Ако имате слаба имунна система, податливост към заразяване и често боледувате, подходящият имуностимулатор за вас е Имунобор Протект – вкусни таблетки за смучене. В състава му влизат високопречистен микронизиран бета глюкан, активна форма на витамин C и екстракт от плодовете на Роза канина, който съдържа натурален витамин C. Активната съставка бета глюкан е единственият имуностимулатор от природен произход с научно доказан и ясен механизъм на действие.

Приемът на Имунобор Протект засилва активността на имунните клетки и има общоукрепващо, тонизиращо и локално противовъзпалително действие. Като изцяло естествен продукт е подходящ и безопасен за прием и при деца над 3 години.

Имунобор Протект – за силна имунна система, здраво гърло и синуси!

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: