имунна толерантност
0
(0)

Естествената имунна толерантност на организма е вродената му защитна стена, определяща силата на имунната реакция срещу всякакъв тип алергени. Нормалното протичане на тези процеси зависи преди всичко от състоянието на имунната система и нейната зрялост. Това е причина алергичните реакции да са много по-чести и сериозни при децата. В основата на този факт стои неукрепналата имунна толерантност на детския организъм.

Имунна толерантност

Срещите на имунните клетки с различни агенти, попаднали в организма, са важни за това имунната система да се научи да разпознава правилно опасните сред тях и да реагира за неутрализирането им.

Основното й действие в такива случаи е отключването на алергична реакция, а провокиращите я агенти се означават като алергени. Вродената способност на имунната система да разпознава опасните алергени се усъвършенства с времето, именно след срещите с различните типове от тях. Така организмът изгражда пълноценна имунна толерантност и реагира с алергична реакция само тогава, когато в организма попадне потенциално опасен алерген, който трябва да бъде неутрализиран. В ранна детска възраст имунитетът няма достатъчен опит в това отношение, т.е. детската имунна толерантност е несъвършена и именно тя е причина за честите алергии при децата.

shop banner

Имунна толерантност в детска възраст

Както стана ясно, способността на имунните компоненти да разпознават алергените е вродена. Необходимо е обаче да минат години, в които детският организъм да се среща с множество алергени, преди имунната толерантност да се усъвършенства и имунните клетки да се научат да различават опасните от безвредните алергени. Основна роля в това отношение има модулирането на имунитета. Той помага за това повечето алергии в детска възраст да се надживяват и да изчезват с времето.

При много деца обаче процесът е значително бавен и се налага допълнително модулиране на имунитета за усъвършенстване на имунната толерантност. Това важи най-вече за децата, при които алергичните реакции са много по-силни от нормалното и се изживяват тежко. С настъпването на пролетта нуждата от модулиране на имунната толерантност при тези деца е най-силна, с оглед на зачестяващите срещи с потенциални алергени.

Имуномодулатор за намаляване на алергичната нагласа при деца

Бета глюкан е доказан имуномодулатор, който може да се използва за успешно модулиране на детската имунна толерантност. Клиничните данни сочат, че той оптимизира координацията между отделните компоненти на имунната система. Така помага за намаляване на алергичната нагласа, особено в случаите на компрометирана имунна толерантност.

Висококачествен бета глюкан, извлечен от гъбата Pleurotus ostreatus, е включен в състава на природният имуномодулатор Имунобор Кидс Актив сироп/Imunobor® Kids Activ syrup. Наред с благоприятния ефект за стимулиране на имунната система, този продукт се ползва успешно и за намаляване на алергичната нагласа при деца.

В състава на Имунобор Кидс Актив сироп е включена специална патентована форма на микронизиран бета глюкан. Той се абсорбира и транспортира много по-бързо в организма за осигуряване на мощен, бърз и траен ефект срещу алергия. Продуктът е доказано безопасен при продължителна употреба и може да се ползва дълго време до подобряване на имунната толерантност и отшумяване на алергичната нагласа при деца.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: