пробиотик за регулиране на чревната флора
0
(0)

Приемът на пробиотик за регулиране на чревната флора е най-подходящата стъпка, особено в сезона на зачестяващите чревни инфекции. През топлото полугодие, рискът от стомашно-чревни проблеми е най-висок. Не отлагайте – погрижете се за здравето си!

Пребиотик и пробиотик за регулиране на чревната флора при инфекция

Като пробиотици се означават видовете полезните бактерии в чревната флора. Техен основен представител е видът бактерии Лактобацилус булгарикус. Те са изключително значими за доброто здраве, тъй като участват в редица процеси в организма. В стомашно-чревния тракт, пробиотиците регулират нивото на вредни бактерии.

Пребиотиците са веществата, с които пробиотиците се хранят. Те стимулират растежа на полезните микроорганизми в чревната флора и спомагат за балансирането ѝ.

shop banner

Балансът в чревната микрофлора може да бъде нарушен поради редица причини

До проблеми със стомашно-чревния тракт може да доведе приемът на различни медикаменти, злоупотреба с алкохол, нездравословно хранене, хормонален дисбаланс. Болестотворните микроорганизми и вирусите са сред основните виновници за развитието на чревни инфекции, често протичащи остро.

Заедно с повишаването на температурите нараства и опасността от чревни инфекции. Според официалните епидемиологични данни, случаите на ентероколити, гастроентерити и др. стомашно-чревни проблеми зачестяват през летните месеци.

При бактериални чревни инфекции често се налага терапия с антибиотици. Те нарушават баланса в чревната флора и водят до поява на различни проблеми със стомашно-чревния тракт. По време на антибиотично лечение, специалистите препоръчват на засегнатите да се погрижат за здравето на чревната си микрофлора с помощ от природата.

Висококачествена природна комбинация от пребиотик и пробиотик за регулиране на чревната флора

Цялостното здравословно състояние на организма зависи в голяма степен от здравето на чревната флора. Ако тя е балансирана, имунната ни система е по-силна, храносмилането ни е по-добро, метаболизмът ни е по-бърз. При овладяване и профилактика на чревна инфекция, специалистите препоръчват да потърсим помощ от природата. Те съветват да приемаме пробиотик и пребиотик, по възможност едновременно и още по-добре – в състава на един комбиниран продукт.

Природният продукт Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic е пръв избор за надеждно и безопасно възстановяване на чревната микрофлора. Той съчетава в себе си едновременно висококачествен пробиотик и пребиотик. Това го превръща в комплексно средство за овладяване и превенция на чревни инфекции.

Пробиотичните бактерии от род Лактобацилус възстановяват баланса на чревната флора.

Пребиотичната роля на бета глюкана осигурява храна за лактобацилите и засилва позитивния ефект от приема на Имунобор Биотик.

Освен комплексното си действие едновременно като пробиотик и пребиотик, Имунобор Биотик действа и като имуностимулатор. Този си ефект дължи на мощното влияние на бета глюкана – единственият природен имуностимулатор с доказан механизъм на действие.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: