инфекция на синусите
0
(0)

Оплакванията от проблеми с горните дихателни пътища са сред най-честите поводи, който ни карат да търсим лекарска помощ през есента. Причините за поява на тези оплаквания са основно 2 – инфекция на синусите и настинка.

Макар да проявяват близка симптоматика инфекцията на синусите и настинката са 2 различни състояния. Настоящата публикация ще посветим именно на особеностите в проявите и лечението им.

Инфекция на синусите – особености

За инфекция на синусите се говори в случаите на възпаление на назалните въздухоносни пътища (носните канали). При възпаление на носните канали естественото им оттичане е затруднено. Така болестотворните причинители на синусната инфекция се задържат там по-продължително време, колониите им се разрастват, а инфекцията се отежнява.

Инфекцията на синусите може да бъде предизвикана от вируси, бактерии или дори от някои алергени, като в тези случаи възпалението на назалните канали е последствие от алергичната реакция.

Най-типичните симптоми при инфекция на синусните пътища са:

  • усещане за стягане и напрежение високо над носа, покрай бузите и очите
  • хрема и течащ нос
  • засилващо се главоболие
  • неприятен дъх в устата

Настинка – особености

Настинката е най-масовата вирусна инфекция през есента. Основната разлика спрямо инфекцията на синусите идва от факта, че при настинка вирусите се локализират основно в по-ниските зони на дихателната система – около сливиците, гръкляна, трахеята и бронхите. Това е причина симптоматиката да е малко по-различна, отколкото при инфекция на синусите.

Симптомите на настинка са типични за вирусните респираторни инфекции и включват:

  • зачервено гърло
  • висока температура
  • обща умора
  • болки в ставите
  • главоболие
  • кашлица

Лечение при инфекция на синусите и настинка

Методите за лечение при инфекция на синусите и настинка са различни, на база на разликите в природата на причинителите. Настинката като типична вирусна инфекция изисква предимно симптоматично лечение и превенция на евентуални бактериални усложнения.

Лечението при инфекция на синусите може да бъде антибиотично при бактериален причинител или също симптоматично при установена вирусна инфекция.

Общото при лечение на настинка и инфекция на синусите е нуждата от комплексно укрепване на имунитета. Той трябва да се подсили не само на общо, но и на локално ниво – в зоната на горните и долните дихателни пътища.

Серията природни продукти Имунобор предлага възможност за допълващо лечение на инфекция на синусите и на настинка и при деца, и при възрастни.

Имунобор Кидс Актив/Imunobor® Kids Activ сироп и капсули се ползват успешно при първи симптоми на грип и настинка при бебета и при деца в училищна възраст. Така сиропната и капсулната форма на Имунобор Кидс Актив може да се ползват по време на боледуване, заедно с антибиотична терапия.

Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho е удачен избор за овладяване на вирусни и бактериални инфекции на горните и долните дихателни пътища при възрастни. Продуктът се ползва успешно за лечение и превенция на усложненията и при настинка, и при инфекция на синусите.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: