респираторни вирусни инфекции
0
(0)

Обикновено през есента случаите на респираторни вирусни инфекции рязко се увеличават. На какво се дължи това, какви са симптомите, как да се осъществи качествена превенция и лечение? Отговорите на всички тези и още интересни въпроси ще дадем в следващите редове.

Климатичните промени – главната причина за бум на респираторните вирусни инфекции през есента

През есенните месеци се създават благоприятни условия за развитие на вирусите, причинители на дихателни инфекции. Отслабената в края на лятото имунна система не успява да устои на атаките на патогените и организмът става податлив на заболявания.

Други предразполагащи фактори за увеличаване на случаите на респираторни вирусни инфекции през есента

Здравните специалисти напомнят, че тютюнопушенето и пребиваването в затворени помещения, където няма циркулация на свеж въздух, също допринасят за ръста на този тип инфекции през есенните месеци.

shop banner

Видове респираторни вирусни инфекции

Разграничават се два вида респираторни инфекции – на горните и на долните дихателни пътища. Към първата група се причисляват фарингит, ларингит и синузит, а към втората – бронхит, бронхиолит, бронхопневмония.

Типични оплаквания при респираторни инфекции

Някои от основните оплаквания при инфекции на дихателните пътища са:

  • запушване на носа
  • увеличен секрет от носа
  • кашлица
  • повишена телесна температура
  • отделяне на секрет от гърлото
  • главоболие
  • болки в гърлото
  • липса на апетит
  • болки в гърдите
  • мускулни болки

Съвети за превенция на респираторни вирусни инфекции

Подобряването на общия имунитет е най-добрият начин за предпазване от респираторни инфекции. Укрепването на защитните сили на организма се постигат чрез добре балансиран хранителен режим, прием на необходимото количество витамини, достатъчно движение и сън.

Нужно е още да се поддържа висока лична хигиена. Препоръчително е ръцете да се мият редовно с вода и сапун, както и да се избягва близък контакт със заразени хора.

Природна помощ срещу респираторни вирусни инфекции

Специалистите напомнят, че вирусите, причинители на респираторни инфекции, не могат да бъдат преборени с антибиотици. Съветът им е при първи симптоми на грип и настинка да се започне прием на доказан природен имуностимулатор на дихателната система. Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho е именно такъв! Благодарение на взаимодопълващото действие на екстракта от Ехинацея и Котешки нокът в състава си той съдейства за по-бързото овладяване на респираторни вирусни инфекции.

Приеман според предписанието, Имунобор Бронхо съкращава периода на боледуване и способства за максимално бързо възстановяване. Това обаче не е всичко! Той повишава локалната имунна устойчивост на лигавицата на дихателните пътища и предотвратява бактериалните усложнения.

Освен че е ефективен, Имунобор Бронхо е безопасен. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: