респираторни вирусни инфекции
0
(0)

Обикновено през есента случаите на респираторни вирусни инфекции рязко се увеличават. На какво се дължи това, какви са симптомите, как да се осъществи качествена превенция и лечение? Отговорите на всички тези и още интересни въпроси ще дадем в следващите редове.

Климатичните промени – главната причина за бум на респираторните вирусни инфекции през есента

През есенните месеци се създават благоприятни условия за развитие на вирусите, причинители на дихателни инфекции. Отслабената в края на лятото имунна система не успява да устои на атаките на патогените и организмът става податлив на заболявания.

Други предразполагащи фактори за увеличаване на случаите на респираторни вирусни инфекции през есента

Здравните специалисти напомнят, че тютюнопушенето и пребиваването в затворени помещения, където няма циркулация на свеж въздух, също допринасят за ръста на този тип инфекции през есенните месеци.

Видове респираторни вирусни инфекции

Разграничават се два вида респираторни инфекции – на горните и на долните дихателни пътища. Към първата група се причисляват фарингит, ларингит и синузит, а към втората – бронхит, бронхиолит, бронхопневмония.

Типични оплаквания при респираторни инфекции

Някои от основните оплаквания при инфекции на дихателните пътища са:

  • запушване на носа
  • увеличен секрет от носа
  • кашлица
  • повишена телесна температура
  • отделяне на секрет от гърлото
  • главоболие
  • болки в гърлото
  • липса на апетит
  • болки в гърдите
  • мускулни болки

Съвети за превенция на респираторни вирусни инфекции

Подобряването на общия имунитет е най-добрият начин за предпазване от респираторни инфекции. Укрепването на защитните сили на организма се постигат чрез добре балансиран хранителен режим, прием на необходимото количество витамини, достатъчно движение и сън.

Нужно е още да се поддържа висока лична хигиена. Препоръчително е ръцете да се мият редовно с вода и сапун, както и да се избягва близък контакт със заразени хора.

Природна помощ срещу респираторни вирусни инфекции

Специалистите напомнят, че вирусите, причинители на респираторни инфекции, не могат да бъдат преборени с антибиотици. Съветът им е при първи симптоми на грип и настинка да се започне прием на доказан природен имуностимулатор на дихателната система. Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho е именно такъв! Благодарение на взаимодопълващото действие на екстракта от Ехинацея и Котешки нокът в състава си той съдейства за по-бързото овладяване на респираторни вирусни инфекции.

Приеман според предписанието, Имунобор Бронхо съкращава периода на боледуване и способства за максимално бързо възстановяване. Това обаче не е всичко! Той повишава локалната имунна устойчивост на лигавицата на дихателните пътища и предотвратява бактериалните усложнения.

Освен че е ефективен, Имунобор Бронхо е безопасен. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: