Понижен имунитет
5
(2)

Някои хора са предразположени към чести настинки, а защитните сили на организма са значително понижени през есенния и зимния период. Запушен нос, кашлица и болки в гърлото са симптоми, които могат да продължат седмици наред в това време на годината.
За да предотвратите евентуална настинка или грип, е необходимо да подсилите имунитета навреме. Защото силната имунна система предпазва не само от простуда, но и от хронични вирусни инфекции.

5 неочаквани причини за понижен имунитет

Прекаляване със захарта

Консумацията на храни, които съдържат захар, не води само до покачване на излишно тегло. Проучване доказва, че приемът на 100 гр захар дневно значително затруднява способността на белите кръвни телца да се борят с бактериите. Това количество захар се съдържа в три безалкохолни напитки.

Недостатъчна хидратация

Не е случайно, че когато човек боледува, се препоръчва да приема повече течности. Тялото се нуждае от достатъчно количество вода, за да изхвърля токсините. Затова от какво количество се нуждае човек, зависи от теглото и физическата активност през деня.

Имате излишно тегло

Всеки е наясно, че излишното тегло застрашава здравето на сърцето, мозъка, черния дроб и други важни органи. Но то пречи и на имунната система да функционира правилно.
В действителност хората, които се разболяват най-тежко от грип са тези, които имат индекс телесна маса над 40. Което означава, че страдат от затлъстяване. Излишното тегло води до хормонален дисбаланс и възпаление, което нарушава способността на имунната система да се бори с инфекциите.

Стрес

Стресът е една от основните причини за много здравословни проблеми, включително и за понижен имунитет. Не случайно много хора се разболяват след период на повишено напрежение в службата. Хроничният стрес отслабва имунната защита на организма.

Ефективни мерки срещу понижен имунитет

Освен качествена храна и достатъчно течности, за подсилване на имунитета през есента и зимата е препоръчително да се приемат природни имуностимулатори, които се отличават със сигурно и ефикасно действие. Подходящи средства за качествена имунопрофилактика при възрастни са следните продукти от фамилия Имунобор:
Имунобор/Imunobor®
Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho – при хора, които страдат от чести инфекции на дихателните пътища
Имунобор Котешки Нокът Саменто/Imunobor® Cat’s claw Samento
Имунобор Бета Глюкан 300/Imunobor® Beta Glucan 300

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: