настинка или алергия
0
(0)

С настъпване на пролетта много хора започват да се чудят дали страдат от настинка или алергия. Ние ще им помогнем да сложат край на колебанието, като разкрием разликите между двете състояния.

Настинка или алергия през пролетта – ето как да се разреши дилемата

Тежест на симптомите

Макар симптомите на настинка и пролетна алергия да си приличат, те се проявяват по различен начин.

Кихането, запушеният нос и възпалението на гърлото и очите при пролетната алергия варират по интензивност. Освен това са налице само когато предразположените лица са в контакт с веществото (алергена), което предизвиква алергична реакция.

shop banner

При настинка характерните признаци се развиват постепенно и обикновено отшумяват за около седмица.

Секрет от носа

При наличие на пролетна алергия секретът от носа обикновено е течен и прозрачен. Когато е налице настинка, той е гъст и бял, жълт или зелен на цвят.

Продължителност

„Жертвите“ на пролетна алергия по правило са в плен на неприятното състояние през целия сезон или в периодите, през които концентрацията на алергени в околната среда е завишена.

Страдащите от настинка обикновено боледуват няколко дни, докато се преборят с вируса причинител.

Придружаващи симптоми

Симптомите на пролетна алергия могат да варират при всеки човек. И все пак за това състояние не са характерни прояви като обща умора, главоболие и висока температура, с които се асоциира настинката.

Независимо дали е настинка или алергия природата винаги има решение на проблема

Разграничаването на симптомите на базата на посочените характерни особености е първата крачка към овладяване на състоянието. Следващата стъпка е предприемане на адекватна терапия. Фамилия Имунобор предлага широка гама от изцяло натурални продукти с благоприятен ефект върху имунната система. Те съдействат за ефективно справяне с настинка и пролетна алергия както при деца, така и при възрастни.

Имунобор Кидс Актив Сироп/Imunobor® Kids Aktiv Syrup и Имунобор Кидс Актив растителни капсули/Imunobor® Kids Aktiv VGcaps са перфектният избор за потушаване на първите признаци на пролетна алергия и остри вирусни инфекции като настинката при малчуганите. Сиропна форма е предназначена за деца до 8 години, а капсулната – за деца в училищна възраст. Благотворният ефект на двата продукта върху детския организъм се дължи преди всичко на оптималното количество високопречистен бета глюкан – единственият природен имуномодулатор с доказан механизъм на действие. Неговата ефикасност е повишена от добавената активна форма на витамин C. Резултатът от продължителния прием на Имунобор Кидс Актив сироп и капсули е по-силна локална имунна защита, понижена алергична нагласа и намалена честота и продължителност на боледуване.

Мощният имуностимулатор Имунобор Бета Глюкан 300/Imunobor®Beta Glucan 300 е доказал своята ефективност при укрепване на защитните сили и контролиране на алергичната нагласа при възрастни. Благодарение на високопречистения бета глюкан този целогодишен имуностимулатор засилва активността на имунните клетки. Съдейства и за ускоряване на възстановителните процеси след боледуване.

Както Имунобор Кидс Актив сироп и капсули, така и Имунобор Бета Глюкан 300 са напълно безопасни и са подходящи за продължителна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: