алергия към полени при деца
0
(0)

Алергия към полени при деца е проблем, който по традиция се задълбочава през пролетта. Нека видим как родителите на уязвимите малчугани да ги предпазят от изява на симптомите.

Изпитани стратегии за борба с алергия към полени при деца

Проследяване на поленовата активност

Наложително е родителите всекидневно да се осведомяват за нивото на полен в атмосферата. Над 50 зрънца на кубичен метър въздух се смятат за опасни, тъй като отключват симптомите на поленова алергия при малчуганите.

Използване на защитни средства

В дните с висока концентрация на полен във въздуха мъниците не бива да се извеждат в паркове, градини или други места с изобилна растителност. От съществена важност е да се избягват тревни площи, които са прясно окосени. В случай че детето е на открито, очите му трябва да са защитени със слънчеви очила, а лицето – покрито със специална назална маска срещу полени.

shop banner

Монтиране на комарници

Добре е да се поставят комарници на прозорците в стаята на децата с алергична нагласа. Мрежите против насекоми са надеждно средство за контролиране нивото на полена. За да са ефективни обаче, те трябва да се почистват ежедневно с влажна кърпа.

Затваряне на прозорците нощем

Необходимо е прозорците и терасата на помещението, което обитават децата с поленова алергия, да са плътно затворени през нощта, защото тогава концентрацията на полен във въздуха се увеличава.

Без килими и пердета

Килимите и завесите нямат място в дом, където живеят малчугани с поленова алергия, тъй като по тях се натрупва полен.

Нежно почистване на дома

За почистването на мебелите и настилките е удачно да се използва влажна кърпа и прахосмукачка.

Мерки при пътуване с кола

При пътуване в автомобил прозорците обезателно трябва да са затворени, а филтърът за купе, който предпазва от полен, прах, спори, пепел, бактерии и сажди, да е сменен.

Прием на висококачествен имуностимулатор – най-важната стъпка за успешна профилактика на алергия към полени при деца

Наложително е детето с алергична нагласа редовно да приема продукт за имунитета, който подпомага овладяването на изявите на поленова алергия.

Най-доброто природно средство за профилактика и трайно овладяване на силата и честотата на алергия към полени при деца

Имунобор Кидс Актив/Imunobor® Kids Activ сироп за най-малките и капсули за децата в училищна възраст е средство на пръв избор за налагане на ефективен контрол над алергичната нагласа при децата. Безотказното действие на този природен продукт се дължи на оптималното количество високопречистен бета-глюкан – най-мощният природен имуномодулатор с доказан механизъм на действие. Позитивният ефект на бета-глюкан е подсилен мощно от активната форма на витамин C.

Резултатът от редовния прием на Имунобор Кидс сироп и капсули е подобрена имунна толерантност към алергени като полена и понижен риск от развитие на алергия.

Имунобор Кидс Актив сироп и капсули са напълно безопасни и са подходящи за продължителна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: