срещу пролетна умора
5
(2)

В началото на пролетта, специалистите съветват да помислим за средство срещу пролетна умора, което ще подготви организма ни за топлото полугодие. За съжаление, множеството позитиви от затоплянето на времето се редуват с психическа и физическа умора, отпадналост и често боледуване. С наименованието пролетна умора бележим именно този имунен срив, който мнозина от нас изпитват през пролетта. В редовете по-долу ще ви разясним какво представлява известната умора и как да я избегнем.

Защо ни спохожда пролетна умора?

След дългите зимни месеци в човешкия организъм има много натрупан стрес. Именно реакцията на организма към този стрес се смята за една от основните причини за летаргичното състояние, наречено пролетна умора.

Смяната на зимното часово време с лятно допълнително утежнява ситуацията, тъй като води до нарушение в циркадните ритми. В резултат на преминаването към лятно часово време се наблюдава дисбаланс в производството на определени хормони в тялото. Сред тях са мелатонинът и серотонинът. За определен период от време, нивата на мелатонин остават все така високи, както са били през зимния период. Същевременно, тялото започва да синтезира все повече серотонин – невротрансмитер, който регулира настроението. Това води до дисбаланс, който допринася за поява на постоянна умора и сънливост в разрез с дългата продължителност на светлата част от деня.

shop banner

За да подобрим тонуса си и да се радваме на пролетните месеци, заредени с енергия, специалистите препоръчват да заложим на качествена имунопрофилактика. Чрез провеждане на курс с подходящ имуностимулатор, успешно ще укрепим имунната система – нашият верен съюзник за добро здраве.

Кое е най-ефикасното средство срещу пролетна умора?

Пролетната умора често е резултат от имунен срив, който алармира, че имунната ни система има нужда от подкрепа за възстановяване на защитните сили.

Имунобор/Imunobor® е подходящият продукт, чрез приема на който ще укрепите имунитета си при хронична и пролетна умора, силен стрес и често боледуване. Активните съставки на Имунобор – Котешки нокът, По Деарко, Мака и Мате, имат комплексно действие за стабилизиране на защитните функции на организма.

Оптимална имунопрофилактика е комбинация от висококачествени продукти в две лесни за следване стъпки. Подкрепете приема на имуностимулатори от фамилия Имунобор с широкоспектърния продукт Оксибор Форте/Oxybor® Forte. Благодарение на антиоксидантния си състав, Оксибор Форте осигурява пълна защита на организма от негативното действие на свободните радикали. Приемът му оказва комплексен благоприятен ефект върху очите, кожата и косата, съдовите функции и кръвообращението. Силно се препоръчва при атеросклероза, натрупан стрес, физическа и психическа умора.

Продуктите от фамилия Имунобор са разработени специално за поддържане на доброто здраве, имат изцяло натурален произход и нямат противопоказания.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: