нова грипна вълна
0
(0)

Нова грипна вълна у нас преди края на зимния период е много вероятна. Специалистите предупреждават, че задължително трябва да се вземат мерки за поддържане на силен имунитет с цел профилактика на грип и последващите усложнения.

През месец ноември епидемиолозите прогнозираха, че грипна епидемия у нас ще настъпи през месец януари. Прогнозите обаче се оказаха не съвсем точни и първата грипна вълна повали около 1 милион души у нас още през месец декември. Поради това неочаквано подраняване епидемиолозите предупреждават, че до края на зимата много вероятно ще се сблъскаме с нова грипна вълна. Единственото нещо, което можем да направим в този момент е да разчитаме на доказаните средства за повишаване на имунитета и профилактика на грип и грипни състояния.

Нова грипна вълна – повишаване на имунитета

Справката с актуалните данни за епидемичната обстановка у нас сочи, че дори в момента боледуват повече от 100 на всеки 10 хиляди души. Все пак налице е тенденция за намаляване на заболеваемостта и стихване на първата грипна вълна.

shop banner

Обичайната метеорологична обстановка през месеците февруари и март обаче предпоставя към нова грипна вълна. Редуването на мразовити и топли дни е най-сериозната предпоставка за заразяване с грип. Епидемиолозите призовават към повишено внимание хората, спадащи към трите най-рискови групи за заразяване при нова грипна вълна:

  • предразположените към често боледуване
  • хората, които не са преболедували грип при първата епидемия
  • хората, които не полагат достатъчно грижи за имунната система

Доказаният метод за максимално бързо и комплексно повишаване на имунитета е приемът на качествени имуностимулатори. Периодът между вече затихващата и очакваната нова грипна вълна е най-удачният момент да се пристъпи към него.

Имуностимулатори за деца и възрастни в очакване на новата грипна вълна

Природните имуностимулатори от фамилия Имунобор предлагат качествени решения за силен имунитет в периода на евентуална нова грипна вълна. Те са разработени за повишаване на имунитета както при деца, така и при възрастни.

Сред най-мощните природни имуностимулатори се нарежда бета глюкан. Действието му за повишаване на имунната система е толкова комплексно, че бета глюкан се означава като универсална ваксина, действаща еднакво добре за защита от вируси, бактерии и гъбички. Научно доказаният ефект на бета глюкан за повишаване на имунитета е незаменимо предимство на продуктите Имунобор, които го съдържат в състава си. Това ги превръща в средство на избор за имунопрофилактика преди новата грипна вълна.

Имунобор Бета Глюкан/Imunobor® Beta Glucan е първо средство на избор за възрастни с цел повишаване на имунитета в очакване на нова грипна вълна. При бебета и деца е добре да се разчита на Имунобор Кидс/Imunobor® Kids сироп или капсули. Тези продукти осигуряват научно доказано най-ефективната профилактика срещу грип.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: