Полезни практики за силен имунитет през есента
0
(0)

В разгара на есента, когато болестотворните микроорганизми върлуват с пълна сила, имунната ни система има все по-голяма нужда от подсилване, за да устои на атаките им. Верни на принципа, че превенцията е най-доброто лечение, в настоящата статия ще се спрем на някои полезни практики, които доказано повишават устойчивостта на организма към болестотворни фактори в обкръжаващата го среда. И тъй като по темата е казано е изписано много, ще разчупим рамката, като се фокусираме върху два непопулярни, но изключително ефективни метода.

Нетрадиционни методи за подсилване на имунитета през есента

Избягвайте излагането на замърсяване

Тежките метали и токсичните елементи са сред основните замърсители на околната среда. Насищането на въздуха с тези опасни вещества е сериозна предпоставка за поява на респираторни проблеми. В рисковата група попадат предимно жителите на големите градове, където в резултат на автомобилния транспорт стойностите на атмосферното замърсяване често са в пъти над допустимите нива. И колкото и да ни се иска да спрем трафика, за да позволим на белите дробове поне за малко да подишат чист въздух, това е невъзможно. Единственото решение е да прекарваме всяка свободна минута далеч от урбанизираните пространства и да поемаме с пълни гърди от летливите ароматни съединения, отделяни от планинските билки, които доказано укрепват и подсилват имунната система.

Усмихвайте се напук на лошото време

Дълги години се е смятало, че имунната система е автономна. В резултат на редица изследвания обаче учените са доказали, че тя е неразривно свързана с нервната и ендокринната система посредством хормони и пептиди. Психоневроимунологията е наука, която изучава взаимовръзката между тях. Имунолозите все по-често се уповават на новите открития в тази дисциплина, за да лекуват успешно имунните нарушения. В своята клинична практика те всекидневно наблюдават как отрицателните емоции, породени от притеснение, хроничен стрес, тъга и най-вече психосоматично разстройство, водят до отслабване на имунната система. Поради това препоръчват на пациентите да променят психичната си нагласа и да изграждат конструктивни взаимоотношения с околните, да са оптимистично настроени и винаги в добро настроение.

За силен имунитет – доверете се на качествени природни средства

Специалистите препоръчват да комбинираме нестандартните методи за имунопрофилактика с добре познатите природни имуностимулатори, които благодарение на безотказното си действие са се наложили като незаменимо средство за повишаване съпротивителните сили на организма. Лидери на пазара у нас са Имунобор/Imunobor®, използван като профилактично средство за укрепване на имунитета, и Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho, който освен че осигурява мощна защита срещу вирусни, бактериални и гъбични инфекции, е подходящ за прием за профилактика на хронични дихателни инфекции. И двата природни продукта се приемат по 1 капсула 3 пъти дневно и са напълно безопасни при продължителна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: