заразяване с грип
0
(0)

В сезона на грип човек прави всичко възможно, за да се предпази от заразяване. И това е напълно естествена реакция. От друга страна не бива да се заблуждаваме, че, ако вече сме преболедували, вероятността да се заразим отново е минимална.

Повторно заразяване с грип е един напълно реален сценарий. Активността на вирусното заболяване е типична за периода от месец декември до месец февруари, но нерядко се наблюдава висока заболеваемост и през месец март – т.е. периодът се удължава.

Защо се случва повторно заразяване с грип?

Според специалистите повторното заразяване с грип се дължи на наличието на няколко различни типа на грипния вирус – A, B, C. Този зимен период основни „виновници“ за грипната вълна са вируси от тип A и B. Те отделно са разделени на различни щамове.

shop banner

Когато човек преболедува от един определен щам, имунната система на организма предпазва от повторно инфектиране със същия вирус. Но повторно заразяване с вируса на инфлуенца от друг щам е възможно, защото антителата, произведени при първото боледуване, не предпазват от другите щамове на болестта.

Оказва се, че тазгодишната противогрипна ваксина не е особено ефикасна срещу най-разпространения щам сред върлуващите вируси – от група B – щам „Виктория“ и щам „Ямагата“.

Това означава, че ако човек е преболедувал от този вирус през месец декември, например, е напълно вероятно да е уязвим срещу друг щам в края на грипния сезон – т.е. през месец февруари или месец март.

За щастие краят на грипния сезон наближава, но това не означава, че човек трябва да се успокои и да спре да предприема мерки за предпазване от заразяване, дори вече веднъж да е преболедувал.

Методи и средства за предпазване от повторно заразяване с грип

Сред успешните мерки за предпазване от грип са добрата лична хигиена и избягване на мероприятия, където се събират много хора. Тези мерки са винаги актуални, но когато към тях се прибави подходящо средство за мощна подкрепа на имунната система, вероятността вирусът да ни порази отново намалява значително.

При повишена заболеваемост и опасност от заразяване с грип е уместен приемът на Имунобор Протект/Imunobor® Protectнай-новият продукт от фамилия Имунобор. Таблетките за смучение или дъвчене съдържат микронизиран бета глюкан с 93% чистота, витамин С и стандартизиран екстракт от Роза канина. Имунобор Протект е подходящ за прием от деца над 3 години и възрастни, преди, по време и след боледуване.

Благодарение на своя състав Имунобор Протект:
• Подпомага функцията на имунната система и нормалния енергиен метаболизъм
• Допринася за повишаване на локалната имунна защита
• Допринася за подобряване на общото състояние на организма
• Оказва положителен ефект върху активността на имунните клетки

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: