разпространение на грип
4
(4)

Статистиката сочи, че 35% от случаите на заразяване настъпват след разпространение на грип в службата. Предаването на вирусната инфекция се обуславя от факта, че голям брой хора пребивават часове в недобре вентилирано помещение. Разберете как да ограничите риска за своето здраве и това на колегите ви в условия на повишена заболеваемост.

Как да не разпространявате грип на работа?

Покривайте носа и устата

Сухата кашлица е един от характерните симптоми на грип. Не забравяйте да покриете носа и устата с кърпичка за еднократна употреба, когато кашляте.

Изхвърляйте кърпичките в кошчето

Пакетът с носни кърпички буквално се превръща в продължение на ръката в грипния сезон. Изключително важно е след употреба хигиенните продукти да се изхвърлят незабавно. Съхранението им на бюрото увеличава възможността от разпространение на заразата.

shop banner

Поддържайте изрядна лична хигиена

Измивайте старателно ръцете си след всяко кихане или кашляне. В противен случай лесно може да разпространите вируса при извършване на ежедневни и наглед безобидни дейности. Сред тях са ръкостискането, боравенето с телефон или компютър или докосването на бравите на вратите.

Как да се предпазите от грип на работното място?

Избягвайте контактите

Ограничете контактите с колеги, които проявяват симптоми на грип. Задължително се измивайте старателно след всяко ръкостискане за поздрав.

Не споделяйте лични вещи

Не давайте за временно ползване чаши, чинии, кърпи и канцеларски материали на колега, боледуващ от грип. Простият акт на докосване на предмети или повърхности, които са били в контакт с вируса, увеличава възможността от заразяване.

Овлажнявайте носната лигавица

Сухата лигавица в носната кухина е често срещан проблем през отоплителния сезон, дължащ се на сухия въздух в работните помещения. Макар и да изглежда безобиден, симптомът не бива да се подценява, тъй като засегнатите са по-податливи на заразяване с грип. Може да ограничите възможността от заразяване като овлажнявате носната лигавица с физиологичен разтвор.

Как да си осигурите най-ефикасна защита при разпространение на грип в офиса?

Специалистите приканват всички, които работят продължително време в затворени помещения, да вземат мерки за профилактика и лечение на грип. Продуктите от фамилия Имунобор са разумна природна алтернатива на широко употребяваните синтетични лекарствени средства.

Гриполек/Gripolek® е най-добрият избор за облекчаване на симптомите на грип и настинка. Патентованият лесно усвоим витамин С и цитрусовият изофлавон спомагат за справяне с инфекциите изключително бързо, като засилват защитните сили на организма. Благодарение на мощното действие на активните съставки, Гриполек осигурява 24-часова защита и съкращава периода на боледуване.

Имунобор Протект/Imunobor® Protect е друг представител от фамилия Имунобор, който е подходящо решение при грип и настинка. Той съдържа комбинация от високопречистен микронизиран бета глюкан, активна форма на витамин С и екстракт от Роза канина със съдържание на натурален витамин С. Благодарение на мощните си съставки, Имунобор Протект оказва положителен ефект върху имунната система. Освен това има и локален противовъзпалителен ефект, което го прави подходящо средство при болки в гърлото. Имунобор Протект е под формата на таблетки за смучене с приятен ягодов вкус.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: