профилактика на уроинфекции
0
(0)

През летните месеци е особено важно да сме запознати с правилата за профилактика на уроинфекции. Нека видим в какво се състоят те!

Общи мерки за профилактика на уроинфекции през най-горещия сезон от годината

Оптимален прием на вода

Пиенето на достатъчно вода стимулира производството на урина, която от своя страна отмива бактериите и не им позволява да колонизират стената на уринарния тракт.

Вземане на душ вместо вана

По този начин се намалява рискът от навлизане на болестотворни бактерии към пикочните пътища.

shop banner

Носене на памучно бельо

Бельото от памук позволява на кожата да диша и предотвратява задържането на влага в интимната зона. Така се възпрепятства развитието на болестотворни бактерии, които бързо и лесно могат да навлязат в уринарния тракт и да предизвикат уринарна инфекция.

Няколко препоръки за профилактика на уроинфекции, предназначени специално за жените

Поради някои физиологични особености представителките на нежния пол много по-често страдат от инфекции на пикочните пътища (цистит, уретрит и др.) от мъжете. За по-ефективна профилактика е добре да имат предвид следните препоръки:

Поддържане на висока интимна хигиена

Интимната зона трябва да се измива старателно всеки ден. Така се премахват евентуални микроорганизми, които могат да предизвикат уроинфекция.

Използване на щадящи измиващи средства

Употребата на вагинални душове, спрейове и пудри не е желателна, тъй като те имат агресивно действие. Препоръчително е да се разчита на щадящи средства за интимна хигиена.

Правилно почистване на интимната област

Чревните бактерии от вида Ешерихия коли (E.coli), които най-често предизвикват инфекции на пикочните пътища, са нормални обитатели на дебелото черво. При неправилно почистване на вагиналната зона след посещение на тоалетна те лесно могат да попаднат в пикочните пътища. За да се предотврати инфекции, избърсването на гениталиите с тоалетна хартия трябва да става в посока отпред назад.

В случай че мерките за профилактика на уроинфекции не сработят, може да се разчита на сигурна помощ от природата

Дори при най-строга интимна хигиена много хора не успяват да се предпазят от развитие на уроинфекция. За щастие, няма място за притеснение, защото при остра инфекция на пикочните пътища може да се разчита на иновативния продукт Имунобор Уро Акут/Imunobor® Uro Akut. Две капсули от него дневно напълно премахват бактериите, причиняващи уринарни инфекции.

Активната съставка на Имунобор Уро Акут е стандартизиран екстракт от Американска червена боровинка, който съдържа проантоцианидини тип А. С приема на Имунобор Уро Акут успешно се овладяват състояния като остър цистит, остър уретрит и други остри форми на инфекция на пикочните пътища. Продуктът е подходящ и за уроинфекции през бременността. Има отлична поносимост и е напълно безвреден.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: