уретрит
0
(0)

Въпреки топлото и приятно време, лятото е период, когато обичайно се наблюдава пик в разпространението на една специфична група заболявания. Именно през лятото голяма част от хората, най-вече жените, страдат от остра инфекция на пикочните пътища. В болшинството от случаите става въпрос за цистит, но в тaзи статия ще се спрем на острия уретрит – втората най-често срещана форма на остра уроинфекция.

Уретрит – същност и причини за развитието му

За уретрит се говори, когато е налице възпаление на уретрата – тръбичката, по която урината преминава след напускане на пикочния мехур. Чисто анатомичните особености на женското тяло са причина за това уретрит и другите форми на инфекция на пикочните пътища да се срещат с по-голяма честота сред жените. В това число попадат и бременните, като при тях развитието на уроинфекция е един от най-често срещаните здравословни проблеми.

Възпалението на уретрата е резултат от бактериална инфекция, причинена най-често от бактерии от вида Ешерихия коли (E. coli). Те попадат в пикочните пътища от външната среда като уретрата е първият вътрешен орган, през който преминават и където могат да предизвикат инфекция. Инфекцията е резултат от адхезията (прилепването) на бактериите към вътрешния повърхностен слой на уретрата (уроепител). Важно е да се отбележи, че колкото по-голям брой бактерии инвазират пикочните пътища, толкова по-остро протича уретритът.

shop banner

Симптоми на уретрит

Сред най-характерните за уретрит симптоми попадат:

– болка или парене при уриниране

– чести позиви за уриниране

– отделяне на секрет от уретрата

Остър уретрит – лечение

Острият уретрит, както и циститът, има неприятната способност да хронифицира при непълно излекуване. Установено е, че хроничен уретрит развиват около 50% от хората, прекарали остър уретрит. За да не се допусне това, от най-съществено значение е максималното потискане на адхезивната способност на бактериите за период от поне 24 часа. Така те няма да имат възможност да колонизират епитела на уретрата, а едно денонощие обикновено е достатъчен период за изхвърляне на неприкрепилите се към уроепитела бактерии с урината.

Един от продуктите, които са получили международно признание с доказаната си ефективност срещу уретрит, цистит и други уроинфекции, е екстрактът от Американска червена боровинка (Cranberry).

Имунобор Уро Акут с максимално количество екстракт от червена боровинка – първи избор при остър уретрит

Най-новият продукт за справяне с остри уроинфекции е Имунобор Уро Акут/Imunobor® Uro Akut. Той съдържа висока доза (300 мг) екстракт от Cranberry, който осигурява 36 мг активно вещество – проантоцианидин тип-А. (PAC тип А). Има доказан антиадхезивен ефект, а приемът му в доза от 72 мг дневно, т.е. 2 капсули Имунобор Уро Акут, осигурява 100% защита срещу бактериите, причиняващи уретрит.

Имунобор Уро Акут има следните предимства:

– по-високо съдържание на Американска червена боровинка и по висока-концентрация на PAC;

– иновативна форма – VGcaps (растителни капсули) – подходящи за вегетарианци и вегани;

– без нежелани ефекти

С Имунобор Уро Акут се постига окончателно справяне с острия уретрит и значително се намалява честотата на рецидивиране на уроинфекциите от всякакъв вид. Продуктът е подходящ и за прилагане срещу уроинфекции при деца – по 1 капсула дневно. Освен това е доказано ефективен и безопасен и при уроинфекции през бременността.

 

Save

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: