прием на пробиотици
0
(0)

Поради повишената опасност от стомашно-чревни инфекции през топлите месеци, специалистите съветват да предпазим чревната си флора с прием на пробиотици. Тези микроорганизми имат изключителен ефект върху здравето. Освен, че подобрява състоянието на чревната микрофлора, приемът на пробиотици укрепва имунната система. Какъв е принципът на действие на „добрите бактерии“ и как да си ги набавим в оптимално количество, научете в следващите редове.

Повече информация за пробиотиците

Пробиотиците са живи микроорганизми, нормално населяващи червата и съставляващи съществена част от чревната флора. Присъствието им в нея има важно протективно действие за предотвратяване на растежа на болестотворни микроорганизми и защита от инфекции, предизвикани от тях.

Пробиотиците обаче не винаги присъстват в необходимите количества за нормалното действие на чревната микрофлора. Количеството им зависи от консумираните храни, хранителните ни навици, както и от здравословното състояние на организма. За поддържане на бактериален баланс в чревната микрофлора, който зависи от преимущественото присъствие на полезни бактерии, е необходимо приемането им в оптимални количества. Можем да си ги набавим чрез консумацията на млечно-кисели продукти и храни, преминали процес на ферментация. Снабдяването с пробиотици е особено важно след приключване на зимния сезон за нормализиране на бактериалното равновесие в чревната микрофлора.

shop banner

Защо е важно да приемаме пробиотици през лятото?

През летния период отчетливо зачестяват случаите на стомашно-чревни инфекции. Те най-често са причинени от вируси, засягат голям брой хора и са силно заразни. Развитието им се дължи на нарушен стомашно-чревен бактериален баланс, създаващ условия за развитие на болестотворни микроорганизми. Те доминират над полезните бактерии, колонизират стомашно-чревния тракт и предизвикат сериозни инфекции, разпространявайки се с кръвта. Това налага полагането на грижи за стимулиране на растежа на полезни бактерии и поддържането на силна имунна система през летните месеци.

Как да си осигурим оптимален прием на пробиотици?

Най-добрата комбинация, която можете да намерите на българския пазар е тази на пробиотик, пребиотик и имуностимулатор. Продуктът, който съдържа в състава си и трите компонента в рационална, природна комбинация, е Имунобор Биотик/Imunobor®Biotic.

Имунобор Биотик е натурален продукт, осигуряващ високо количество пробиотични бактерии от род Лактобацилус и пребиотик и имуностимулатор – бета глюкан. Благодарение на активните си съставки, Имунобор Биотик се превръща в мощно средство за укрепване на имунната система и балансиране на чревната микрофлора. В сезона на чревните инфекции, приемът на Имунобор Биотик е силно препоръчителен като средство за профилактика и допълващо лечение. При антибиотична терапия, продуктът е неизменен спътник на антибиотика, който има нарушаващ чревната флора ефект.

Имунобор Биотик се дозира по 1 капсула до 3 пъти дневно, като няма странични негативни действия.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: