Саменто (Котешки нокът)
5
(1)

Саменто – произход

Саменто или Котешки нокът е билка, която се използва при различни възпалителни процеси в организма. Произхожда от Централна и Южна Америка (тропическите гори на Перу). В продължение на много години Саменто е била използвана от местните хора за лечение на артрит, ревматизъм, различни храносмилателни проблеми и др. Активното й действие спомага за спиране на производството на простагландини в човешкия организъм – главната причина за възпалителните процеси.

Саменто – действие

Саменто се препоръчва не само за хора със здравословни проблеми, а и за всички, които ценят здравето и имунитета си. Ефективността от приема на тази чудодейна билка се обяснява с една от съставките – квиновикова киселина, която е алкалоид. Алкалоидите в билката Котешки нокът са химични съединения, които влияят благоприятно на имунната система. Именно поради това Саменто е уникален имуностимулатор и антиоксидант. Противовъзпалителните свойства го правят ефективно средство при артрит, тъй като блокира производството на простагландини в организма. Според различни проучвания след продължителен прием на Саменто болките при остеоартрит и ревматоиден артрит значително намаляват. Друго ефективно действие на билката Котешки нокът е да прочиства чревния тракт и да повишава производството на бели кръвни клетки.

Помага за по-бързото справяне с вирусни инфекции. Редица изследванията показват, че съставката изотероподина, подпомага борбата с алергии, регулира нивата на кръвната захар, действа благоприятно при кожни и ставни проблеми и др. Освен като средство, което се използва при редица проблеми със здравето, Котешки нокът се свързва и с отслабването – потиска ензим, спомагащ за натрупване на телесното тегло. Саменто действа и като адаптоген – възстановява физическите и психични сили.

shop banner

Саменто – благоприятно влияние при редица здравословни проблеми

Саменто оказва благоприятно въздействие при:

понижен имунитет

– грип

– синузит

– хронични кожни проблеми

– астма

– полиартроза

– хронична умора

– депресия и др.

Природен продукт с високо съдържание на Саменто

Високопречистен и стандартизиран екстракт от билката Саменто (Котешки нокът) се съдържа в природния продукт Имунобор Котешки нокът Саменто/Imunobor®Cat’claw Samento от фамилия Имунобор. Имунобор Котешки нокът Саменто е монокомпонентен естествен продукт, който се предлага под формата на растителни капсули VGcaps. Може да се приема както от възрастни, така и от деца.

 

Save

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: