слаб имунитет при децата
0
(0)

В настоящата статия ще се спрем на храните, които могат да доведат до слаб имунитет при децата. Запознайте се с тях и ги изключете от ежедневното меню на вашия наследник.

Храни, които могат да станат причина за слаб имунитет при децата

Захарни изделия

След консумацията на шоколади, пасти и бонбони белите кръвни телца, чиято функция е да обезвреждат болестотворните агенти, намаляват с 50% в рамките на по-малко от 5 часа. Ако не искате защитата на детския организъм срещу патогенни микроорганизми да се пропука, е нужно да премахнете тези лакомства от хранителния режим на малчуганите. Желанието за сладко от страна на децата може да се задоволи с помощта на домашни сладкиши с мед или кафява захар, или пресни и сушени плодове.

Тестени храни от бяло брашно

Специалистите предупреждават, че тестените продукти от бяло брашно оказват неблагоприятен ефект върху функцията на детската имунна система. Съветът им е на децата да се дават храни от пълнозърнесто, многозърнесто или ръжено брашно.

shop banner

Газирани напитки

Колата, швепсът и останалите газирани напитки имат пагубен ефект върху неукрепналия детски имунитет. Вместо тях на децата трябва да се предлагат прясно изцедени сокове, чайове и айрян.

Снаксове, чипсове и полуфабрикати – главни „виновници“ за слаб имунитет при децата

Кошчетата за боклук в близост до повечето училища преливат от опаковки от снаксове, картончета от пици и остатъци от хамбургери – все храни, които понижават имунитета. Затова съвсем не е чудно, че мъниците са предразположени към болести през цялата година. За да намалите риска от разболяване може да им предлагате здравословна домашно приготвена храна.

Нискокачествени колбаси

За да е силна имунната система на децата, те имат нужда от голямо количество протеини, които се съдържат основно в млечните продукти и месото. Под „месо“ обаче определено не се има предвид месни продукти със съмнително качество. Само ще припомним, че тези храни са пълни с оцветители и консерванти и ежедневната им консумация компрометира детската имунна система.

Надеждна природна помощ срещу слаб имунитет при децата

Педиатрите у нас препоръчват силният детски имунитет да се подсигури с приема на Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup и Имунобр Кидс Капсули/Imunobor® Kids VGcaps. Тези два продукта от фамилия Имунобор са предназначени за профилактика на инфекции при малчуганите като сиропната форма е за деца до 8 години, а капсулната – за деца в училищна възраст. Мощното им действие се дължи на вложения високопречистен бета глюкан – единственият природен имуностимулатор с доказан механизъм на действие.

При редовна и продължителна употреба Имунобор Кидс сироп и капсули повишават защитата на детския организъм срещу вирусни, бактериални и гъбични инфекции и осигуряват максимална активност на имунната система.

Освен че са ефективни Имунобор Кидс сироп и капсули са напълно безвредни. Допълнително предимство е, че имат удобен прием.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: