Симптоми на имунен срив
5
(1)

Есента е най-неподходящият сезон за имунен срив и намаляване защитните сили на организма. За да се справим бързо с този проблем са необходими 2 неща:

  • да разпознаем навреме симптомите на имунен срив
  • да вземем адекватни мерки за засилване на имунитета

С цел ефективното и навременно справяне при срив на имунната система, ще представим конкретните симптоми. Ще предложим и препоръчваният от лекарите начин да се справите с тях.

Най-характерните симптоми на имунен срив

Перфектният механизъм на работа на имунната система позволява всяко отклонение от нормата да предизвиква съответните симптоми. При имунен срив са налице разнообразни оплаквания.

shop banner

Хронична умора. Синдромът на хронична умора е сред най-ясните доказателства за имунен срив. Характеризира се с чувство за постоянна отпадналост, сънливост, липса на настроение и апатия.

Често боледуване. През есента и зимата се наблюдава пик в разпространението на вируси и бактерии и предизвикваните от тях инфекции. Страдащите от имунен срив са жертва на често боледуване, поради невъзможността на имунната система да неутрализира тези агенти.

Алергични реакции. Склонността към алергии през есента също се разглежда като симптом на понижен имунитет. Като алергени може да действат фактори, които при здрава имунна система не предизвикват алергична реакция. Такива са замърсеният въздух, плесените, някои храни и др.

Кожни проблеми. В тази група попадат лесното разраняване на кожата, прекомерното й омазняване или изсушаване. Кожата е първата бариера пред микробите и влошеното й състояние говори за цялостно нарушаване функциите на имунната система.

Стрес и депресия. Имунният срив има както физически, така и емоционални прояви. Стресът и депресията са водещите сред тях.

Ефективно решение срещу имунен срив

Нищо не може да възстанови по-успешно функциите на имунната система от приема на качествени природни имуностимулатори. Фамилия Имунобор предлага ефективно решение срещу имунен срив и при деца, и при възрастни.

Подходящ за стимулиране на имунитета при най-малките е Имунобор Кидс сироп/Imunobor® Kids syrup. Той е подходящо решение при често боледуване от хронични инфекции, при бактериално носителство, преди ваксинация или за възстановяване след антибиотична терапия.

Успешно решение срещу имунен срив при възрастни предлага Имунобор/Imunobor®. Той е подходящо профилактично средство за справяне с всички симптоми на имунен срив.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: