грип при децата
5
(1)

С настъпване на по-студените месеци, родителите трябва да са готови за сериозни здравословни предизвикателства, в това число и грип при децата. Докато възрастните често се справят с почивка и течности, при малчуганите това може да бъде по-сериозно заболяване. То оказва сериозен удар за все още развиващата се имунна система и потенциално води до усложнения. Затова в тази статия ще се „потопим“ в това, което всеки родител трябва да знае за не лекия грип при децата.

Грип при децата – разбиране на състоянието

Грипът е силно заразно респираторно заболяване, причинено от грипни вируси, предимно типове А и В. Разпространява се по въздушно-капков път, когато заразен човек кашля, киха или говори. Децата са особено податливи поради развиващата се имунна система и близките взаимодействия с връстници в училищата и детските заведения. Навиците им да докосват общи повърхности и след това лицата си допълнително увеличават риска. Пикът на грипния сезон обикновено е между ноември и април. Знаейки това, родителите е добре да бъдат по-бдителни през тези месеци.

Симптоми на грип при децата

Грипът при деца се проявява внезапно и може да включва редица симптоми като:

  • Висока температура – често над 38,5°C
  • Силни болки в тялото
  • Главоболие
  • Възпалено гърло
  • Суха кашлица
  • Силна умора
  • Загуба на апетит

Освен тези могат да се наблюдават и някои нетипични симптоми като:

  • Болки в стомаха
  • Гадене
  • Повръщане
  • Обрив без видима причина

За разлика от обикновената настинка, която има тенденция да се развива постепенно, грипът може да накара децата да се чувстват значително по-зле за кратък период от време. Той често налага те да си почиват в леглото, вместо да се занимават с обичайните си дейности. Докато повечето малчугани се възстановяват в рамките на една седмица, някои може да изпитат продължителна умора и симптоми като кашлица няколко седмици след това.

Грип при децата – как се отразява на детския организъм?

Когато говорим за грип при деца, не става въпрос само за подсмърчане и кашлица. Този вирус може да засегне множество системи в тялото на детето. Дихателната система поема основната тежест на атаката, като възпалението в дихателните пътища затруднява дишането. Това може да бъде особено опасно за деца с астма или други предшестващи респираторни заболявания. Когато мъниците са поразени от такъв тип инфекция, телата им трябва да работят извънредно, за да се борят с нея. Грипът може да отслаби имунната система на детето, правейки го по-склонно към вторични инфекции като пневмония или бронхит. Освен това високата температура и болките в тялото, които често съпътстват състоянието могат да доведат до дехидратация, особено ако детето не яде или пие достатъчно. Едно проучване, публикувано в New England Journal of Medicine, установява, че иначе здравите деца заразени с грип са по-склонни да получат усложнения в сравнение с възрастните със същата инфекция. Това подчертава колко е важно болестта да се приема сериозно и да се действа незабавно, когато се появят симптоми.

Първа антивирусна помощ срещу атаката на грип при децата

Родители, освен да сте до своето дете в периода на боледуване е важно да използвате природни, антивирусни средства с доказан ефект. В този случай спокойно може да се доверите на Имунобор Кидс Актив Сироп / Imunobor® Kids Activ Syrup, за най-малките и Имунобор Кидс Актив Капсули / Imunobor® Kids Activ VGcaps, за децата в училищна възраст. Натуралното средство в сиропната форма съдържа микронизиран бета глюкан с най-висока чистота, което му осигурява взаимодействие с повече рецептори на имунните клетки и бърз антивирусен ефект, както и активна форма на витамин C. При първи симптоми на остри инфекции, в това число и грип се дозира 3 пъти дневно по 15 мл за 10 дни. След което се преминава в стандартна дозировка – 5 мл дневно. Ефикасността на продукта в капсулната форма е засилена чрез комбинация от бета глюкан, витамин C и висококачествен екстракт от Ехинацея. Приема се 3 пъти на ден по 2 капсули при наличието на признаци на инфекция. След отшумяване само по 2 капсули дневно. Предимствата и клиничните ползи при висок дозов режим са:

  • Мощно антивирусно, антибактериално и противогъбично действие
  • Бързо действие
  • Антиалергичен ефект
  • Пребиотичен ефект
  • Намалява нуждата от антибиотично лечение
  • Безопасност при висок дозов режим и продължителна употреба

Това е вашето решение! Може да откриете продуктите в аптечната мрежа в страната или онлайн е електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: