бронхит след грип
5
(3)

Остър бронхит след грип е едно от най-честите усложнения на вирусната инфекция. Можем ли да се предпазим и какви са средствата за справяне, когато бронхитът е на лице?

Какво представлява остър бронхит след грип?

Острият бронхит е инфекция на долните дихателни пътища, при която се наблюдава възпаление на бронхиалната лигавица. Това може да се случи вследствие на вирусна инфекция – грип, настинка и др. Инфектирането на лигавицата на бронхите предизвиква дразнеща, честа кашлица, зачервяване на гърлото, висока температура, умора и отпадналост.

Грипът, от своя страна, е едно от най-често срещаните вирусни заболявания. Той е с продължителност до няколко дни, но често води до усложнения.

shop banner

Поради факта, че грипът представлява вирусна инфекция, лечението с антибиотици трябва да е насрочено от лекар. Неразумното използване на медикаменти може да доведе до отслабване на антивирусната защита на организма.

Как да се справим при остър бронхит?

При остър бронхит е важно да се приема голямо количество течности. Засегнатият е необходимо да спазва постелен режим. Лекарствената терапия се назначава след преглед от специалист. Други методи за справяне, които можем да приложим, са:

  • прием на плодове с високо съдържание на витамин C
  • консумация на чесън – той повишава активността на имунните клетки и отстранява излишните секрети
  • прием на чай от Мащерка – спомага за справяне с кашлицата, отстранява секретите от дихателните пътища и се бори с вирусните инфекции
  • повишен прием на чай от Ехинацея – растението има силни антивирусни свойства и стимулира имунната система
  • прием на имуностимулатори – по този начин се осигурява естествен антивирусен ефект, подпомага се организма и се предотвратяват бактериалните усложнения

В последните години семейните лекари, специалистите по белодробни болести и уши нос и гърло разчитат на природните имуностимулатори.

При остър бронхит след грип – овладейте състоянието по бърз и лесен начин

Няма нужда да страдате седмици наред от грипни усложнения. Предпазете дихателните си пътища с Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho.

Имунобор Бронхо е натурален имуностимулатор, специално създаден за дихателната система. Когато се приема по време на грип и настинка предотвратява усложненията, съкращава периода на боледуване и намалява тежестта на симптомите. Имунобор Бронхо съчетава силата на екстракти от Котешки нокът и Eхинацея – две мощни имуностимулиращи съставки с доказан ефект.

Имунобор Бронхо се приема по време на боледуването, както и в периода на възстановяване. От съществено значение е противовирусното му действие, особено в условия на грипна обстановка. Има директно антимикробно действие и когато се приема с антибиотици увеличава ефекта им. Високоефективен е при грип и настинка, синузит, отит, ринофарингит, тонзилит, бронхит и пневмония. Препоръчва се при бактериално носителство и често боледуване от дихателни инфекции.

Приема се 3 пъти дневно по 1 капсула. По време на грипна обстановка се препоръчва поддържащата доза да не пада под 2 капсули дневно.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: