чревни инфекции
5
(3)

Лятото е сезон на забавления на открито, пътувания и вкусна храна, което за съжаление обаче повишава риска от чревни инфекции. Затова, ако замисляте почивка е добре да включите някои техники за предпазване от тях. Ако не сте наясно как точно да стане това, то в тази статия ще откриете лесни, но ефективни стъпки за превенция.

Какво са чревните инфекции?

Чревните инфекции са заболявания, които засягат стомашно-чревния тракт, включително стомаха и червата. Те могат да бъдат причинени от различни болестотворни микроорганизми като бактерии (Salmonella, E. coli), вируси (норовирус и ротавирус) и др. Симптомите обикновено включват диария, коремна болка, гадене, повръщане и треска. Тези инфекции често се разпространяват чрез замърсена храна, вода и повърхности, което прави летните дейности потенциален рисков фактор поради увеличеното хранене на открито и пътувания.

Правилна обработка и съхранение на храната за предпазване от чревни инфекции

Един от основните начини да се предпазите от чревни инфекции през лятото е чрез правилната обработка на храната. Бактериите и вирусите процъфтяват при високи температури, така че е важно да вземете допълнителни предпазни мерки, когато приготвяте, съхранявате и консумирате храна. Винаги измивайте старателно продуктите преди да започнете да боравите с тях. Не забравяйте да почистите всички прибори, дъски за рязане и повърхности, които влизат в контакт с тях. Готвенето на храната до подходящи температури е от решаващо значение, тъй като топлината убива вредните патогени. Охладете бързо развалящите се храни и избягвайте да ги оставяте навън за повече от два часа.

Обърнете внимание на водата за предотвратяване на чревни инфекции

Достъпът до безопасна питейна вода е друг критичен фактор за предотвратяване на чревни инфекции. През лятото поддържането на хидратация е жизненоважно, но консумацията на замърсена вода може да доведе до сериозни инфекции. Винаги пийте вода от безопасен, чист източник. Ако пътувате или сте на къмпинг, помислете за използването на методи за пречистване на вода като кипене, използване на таблетки за пречистване или преносими филтри. Бъдете внимателни и с леда, тъй като той също може да съдържа бактерии, ако е направен от замърсена вода. Освен това на пазара има достатъчно разнообразие от бутилирана вода, която е безопасна за пиене.

Лична хигиена – важна стъпка за превенция на чревни инфекции

Добрите практики за лична хигиена играят важна роля за предотвратяване на чревни инфекции. Редовното измиване на ръцете със сапун и вода е един от най-ефективните начини за предотвратяване разпространението на патогени. Ако тези измивни средства не са налични, използването на дезинфектант за ръце с най-малко 60% съдържание на алкохол е добра алтернатива. Освен това избягвайте да докосвате лицето си, особено устата, носа и очите, с немити ръце.

Защита от летни чревни инфекции чрез подкрепа на имунитета и стомашно-чревната флора

За да се подготвим добре и да можем да устоим на атаките на болестотворните микроорганизми ни е нужна най-добрата подкрепа. Най-ценната такава е да подсилим имунитета и подкрепим чревната флора. Това можем да постигнем с прием на Имунобор Биотик / Imunobor® Biotic. Той събира в себе си силата на мощните пробиотици и пребиотици. В състава му влизат голямо количество полезни пробиотични бактерии Лактобацилус булгарикус, чрез които се спомага възстановяване на баланса в чревната микрофлора. Обогатен е още с бета глюкан – най-мощният природен имуномодулатор с доказан механизъм на действие. Той укрепва имунната система и стимулира растежа на полезните бактерии в стомашно-чревния тракт. Чрез редовен прием на натуралното средство се постига ефективна защита срещу стомашно-чревни инфекции, както и по-бързо възстановяване при евентуално развитие на такива. Продуктът е напълно безопасен и може да се приема от всички в това число и бременни жени, и деца.

Потърсете в аптечната мрежа или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: