Без грип по празниците – ето как!

С идването на най-дългоочакваните празници възниква и опасността от прекарването им на легло с грип. В това време от годината на много от нас се налага да сме най-активни, за да можем да завършим задачите си в срок и да се отдадем на заслужена почивка. Често обаче, грипът поразява точно в най-неподходящия момент и разваля всички планове. В тази статия ви дадем няколко съвета, а които да се предпазите от коварния грип и да посрещнете новата година здрави.

Висока лична хигиена – малък шанс за грип

Добре е в грипния сезон да спазваме максимално добра лична хигиена. Тя е превантивната мярка, която ще ни спести много неразположения. Избягвайте да докосвате лицето си с непочистени ръце – преносът на бактерии към очите, носа или устата, увеличава риска от инфекция. По-високата лична хигиена, особено след возене в градски транспорт, използване на чужди работни пособия, контакт с болни от грип, е задължителна. Употребата на дезинфектанти е също силно препоръчителна.

Анти-грип активности

Движението е отговорът на много въпроси, свързани със здравето. През зимния сезон е важно да поддържаме добро ниво на активност. По този начин подпомагаме имунната си система, а когато тя е силна – вирусите нямат шанс. Заседналият начин на живот води до отслабване на имунитета. Избирайте активности, които да съответстват на вашите предпочитания – така ще спортувате за здраве с удоволствие. Кратките зимни разходки също не са за подценяване – свежият въздух носи много ползи за здравето.

Без опасност от грип с подходящ хранителен режим

В празничния месец всеки от нас има много задачи. Те са свързани с многобройни контакти, които повишават риска от заразяване с грип. За да се борим ефективно с вирусите ни трябва силно оръжие – нашата имунна система. А за да засилим имунитета си е много важно да се храним правилно. В режима си е нужно да включим повече сложни (полезни) въглехидрати, които ще ни държат по-дълго време сити и енергични. Дневното ни меню трябва да съдържа и възможно повече витамини. Консумацията на свежи плодове и зеленчуци е задължителна.
През зимния сезон, когато е по-трудно да си набавяме необходимите вещества, е препоръчително да се обърнем към продукт, който да съдържа ефективна комбинация от природни съставки за силен имунитет, за да сме победители в борбата срещу вирусите.

Въоръжете имунната система срещу вируса на грип

За да се радваме на празниците в отлично здраве, специалистите у нас препоръчват прием на природния имуностимулатор Имунобор Протект/Imunobor ® Protect. С уникалната си комбинация от три мощни активни съставки – бета-глюкан, витамин C и екстракт от плодовете на Роза канина, Имунобор Протект подсилва общия имунитет на организма, ефикасно се справя с първите симптоми на грип, бори се с възпалението в устната кухина и носоглътката, повлиява благоприятно локалния имунитет. Имунобор Протект е първият продукт у нас, съдържащ микронизиран бета-глюкан с 93% чистота, в таблетна форма. Бета-глюканът е единственият имуностимулатор с доказан механизъм на действие. Трите уникални съставки с взаимодопълващо се действие, правят  правилния избор за укрепване на защитните функции на организма. Продуктът е напълно безвреден, подходящ е за деца и възрастни и може да се приема продължително време.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.