Ехинацея – природният имуностимулатор, от който имаме нужда

Билката Eхинацея е позната на човечеството от векове. Ненадмината с лечебните си свойства, тя си печели славата на мощен имуностимулатор, изключително популярен днес. В тази публикация ще научите повече за нея и какви са ползите от приема й.

Природният дар Ехинацея

Ехинацеята е красиво многогодишно растение. Познати са девет вида Eхинацея от които само три се отличават с лечебни свойства. Името и произлиза от гръцкото „echinos“, което в превод означава таралеж. Историческите факти за нея датират от 18 век. Произлиза от земите на Северна Америка и e много разпространена както в цяла Америка, така и в Европа. Наричана е още „индианската билка“, тъй като се е използвала в традиционната им медицина. Приложенията и варират от лекуване на рани, изгаряния, ухапвания от насекоми и змии, до използването на корените й при кашлица, стомашни болки, инфекции на гърлото и др. Сред трите най-известни вида ехинацея се откроява Echinacea purpurea или Пурпурна Ехинацея. В медицината се използват корените, листата, цветовете, а дори и цялото растение.

Ехинацея в медицината – приложение и ползи

Както в миналото, така и днес, Ехинацея има голямо приложение с изумителните си свойства. Билката е доказан имуностимулатор и полезното й действие върху организма не спира до тук. Нека изброим благоприятните й ефекти за здравето:

 • Подсилва имунитета
 • Пречиства кръвта
 • Силен антиоксидант е
 • Има антивирусен ефект
 • Облекчава симптомите на грип
 • Скъсява драстично времето за излекуване от грип и настинка
 • Лек срещу гъбични инфекции
 • Бори се с вируса на херпес
 • Мощно оръжие при кашлица
 • Използва се при кожни наранявания и изгаряния
 • Помага при цистит и уринарни инфекции

Прием на Ехинацея чрез природни имуностимулиращи продукти

За да повишите защитните сили на организма си, приемайте Ехинацея по най-лесния и ефективен начин – чрез продуктите от фамилия ИмуноборИмунобор Бронхо/Imunobor® Broncho и Имунобор Ехинацея/Imunobor® Echinacea. И двата напълно естествени продукта са имуностимулатори с доказан ефект и съдържание на високопречистен екстракт от Ехинацея. Те ще допринесат за подсилване на имунната система, както и ще подпомогнат функцията на дихателната система.

Имунобор Ехинацея съдържа най-високо съдържание на билката – 250 мг във всяка растителна капсула.

Имунобор Бронхо и Имунобор Ехинацея се използват при често боледуване от гъбични, вирусни и бактериални инфекции, настинки, грип, синузит. Продуктите нямат противопоказания при продължителна употреба.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.