Ехинацея – имуностимулатор, дар от природата

Билката Eхинацея е позната на човечеството от векове като мощен имуностимулатор с ненадминати лечебни свойства. В тази публикация ще научите повече за нея и какви са ползите за здравето от приема ѝ.

Природният имуностимулатор Ехинацея

Ехинацея е красиво многогодишно растение. Познати са девет вида Eхинацея, от които само три се отличават с лечебни свойства. Името и произлиза от гръцкото „echinos“, което в превод означава таралеж. Историческите факти за нея датират от 18 век. Произлиза от земите на Северна Америка и е широко разпространена както в цяла Америка, така и в Европа. Наричана е още „индианската билка“, тъй като се е използвала в традиционната им медицина. Намирала е приложение в лечението на рани, изгаряния, ухапвания от насекоми и змии. Корените ѝ са се използвали за лечение на кашлица, стомашни болки, инфекции на гърлото и др. Сред трите най-известни вида Ехинацея се откроява Echinacea purpurea или Пурпурна Ехинацея. В медицината се използват корените, листата, цветовете, а дори и цялото растение.

Ехинацея в медицината – приложение и ползи

Както в миналото, така и днес, билката има голямо приложение с изумителните си свойства. Ехинацея е доказан имуностимулатор и полезното ѝ действие върху организма не спира до тук. Нека изброим благоприятните ѝ ефекти за здравето:

 • Подсилва имунитета
 • Пречиства кръвта
 • Силен антиоксидант е
 • Има антивирусен ефект
 • Облекчава симптомите на грип
 • Скъсява драстично времето за излекуване от грип и настинка
 • Лек срещу гъбични инфекции
 • Бори се с вируса на херпес
 • Мощно оръжие при кашлица
 • Използва се при кожни наранявания и изгаряния
 • Помага при цистит и уринарни инфекции

Прием на Ехинацея чрез природни имуностимулиращи продукти

За да повишите защитните сили на организма си, приемайте Ехинацея по най-лесния и ефективен начин – чрез два висококачествени продукта от фамилия Имунобор.

Имунобор Ехинацея/Imunobor® Echinacea и Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho са имуностимулиращи средства с доказан ефект и съдържание на високопречистен екстракт от Ехинацея. Имунобор Ехинацея съдържа най-високо съдържание на билката – 250 мг във всяка растителна капсула. Имунобор Бронхо, от своя страна, е рационална комбинация от две активни съставки – екстракти от Котешки нокът и Ехинацея, с взаимнодопълващ се ефект.

И двата продукта ще допринесат за подсилване на имунната система, както и ще подпомогнат функцията на дихателната система. Приемът им повишава локалната протекция на лигавиците, по-специално на бронхиалната лигавица. Имунобор Ехинацея и Имунобор Бронхо се използват при често боледуване от гъбични, вирусни и бактериални инфекции, настинки, грип, синузит.

Имунобор Ехинацея и Имунобор Бронхо са подходящи за продължителна употреба, като са напълно безвредни и нямат противопоказания.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar