срещу грип и настинка
0
(0)

Разберете защо в условия на повишена заболеваемост е необходимо да се предприемат допълнителни противовирусни мерки срещу срещу грип и настинка и в какво се състоят те.

Защо при висока заболеваемост трябва да се помисли за допълнителна защита срещу грип и настинка?

Специалистите са категорични, че когато сезонът на грипа и настинките е в разгара си, е нужно да се вземат превантивни действия, за да се осигури силен имунитет и добра защита от бактериални, вирусни и гъбични инфекции.

Какво включват допълнителните мерки срещу грип и настинка?

Достатъчно сън

Сънят е ефикасно средство за активиране на имунните клетки, които участват в защитата на организма от бактерии, вируси и други болестотворни микроорганизми. По правило възрастните хора се нуждаят от 7 до 9 часа сън на денонощие, за да възстановят силите си и да устоят на атаките на инфекциозните агенти.

Повече витамини и минерали

В сезона на грипа и настинките е удачен приемът на широкоспектърен антиоксидант като Оксибор Форте/Oxybor® Forte. Благодарение на пълната комбинация от витамини и минерали в състава си, той съдейства за пълна антиоксидантна защита на организма и поддържане на силна имунна система.

По-чисти ръце

Специалистите напомнят, че когато вирусите върлуват с пълна сила, трябва да се избягва докосването на устата, носа и очите. Освен това приканват ръцете да се мият често през деня, за да се предотврати преносът на бацили.

Нов природен имуностимулатор за смучене срещу грип и настинка

На фармацевтичния пазар у нас вече се предлага Имунобор Протект/Imunobor® Protect, който има доказано благотворно влияние върху имунната система. Най-новото попълнение към природните продукти от фамилия Имунобор представлява рационална комбинация от микронизиран бета глюкан с 93% чистота, витамин C и стандартизиран екстракт от Роза канина.

Положителният ефект на бета глюкан върху имунитета е признат отдавна в научните среди. Този естествен полизахарид има способността да активира имунните клетки.

Активната форма на витамин C е „храна“ за макрофагите (специфични имунни клетки ) и притежава противовъзпалителни свойства.

Екстрактът от Роза канина съдържа витамин С, биофлавоноиди, флавон гликозиди, есенциални мастни киселини, ликопен, органични киселини, микроелементи и много други ценни вещества. Те съдействат за поддържане на по-добър жизнен тонус, благоприятстват силната имунна система и засилват обмяната на веществата.

Имунобор Протект е подходящ за укрепване на защитните сили както на възрастни, така и на деца. Предлага се под формата на таблетки за смучене с приятен ягодов вкус. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: