Летен вирус – за какво да внимаваме и как да се предпазим?

Въпреки че обикновено зимните месеци се свързват с грипни и вирусни състояния, то лятото също е особено характерен период за повишаване на заболеваемостта сред малки и големи. Разбира се, най-малките са по-предразположени към т.н. летен вирус и вниманието към тяхното здравословно състояние трябва да е завишено.

С какви оплаквания се характеризира летния вирус и за какво трябва да внимаваме?

Ентеровирусите са най-типични за летните месеци. Това е така, защото те „предпочитат“ по-топлото време и по-меки климатични условия, с което се засилват темповете на разпространение на заразата. По това се различават основно летните от зимните вирусни заболявания, които са по-приспособими към студа.

Топлите месеци обикновено са най-благоприятният период от годината за прекарване на повече време на открито. И в това разбира се няма нищо лошо. За съжаление обаче се създава сериозна предпоставка от разпространение на вируси и зарази сред населението най-вече при струпването на много хора на едно място. Прекарването на почивните дни около водни басейни допълнително повишава риска от заразяване.

Сред най-честите оплаквания от летните вируси са повръщане, стомашно-чревни неразположения и висока температура. Разбира се, не е изключено да се появи и болка в главата и усещане за отпадналост, както и типични респираторни оплаквания като възпалено гърло и течащ нос.

Заразяването става чрез директен контакт, по въздушно-капков път или докосване до заразена повърхност. Важно е да отбележим, че този тип вируси са изключително устойчиви на външната среда и могат да доведат до усложнения в изолирани случаи. Подобни негативни последствия обаче са рядкост, а най-предразположени са хората с отслабена имунна система. Най-честите усложнения от летните вируси са възпаления на ухото, пневмония и менингит.

Пробиотик, пребиотик и имуностимулатор в един продукт за предпазване от летен вирус

Освен подходящ хранителен режим, при който се избягва консумацията на рисковите храни и стриктното спазване на отлична лична хигиена, друга важна профилактична мярка е приемът на подходящи средства за превенция на подобен тип заразяване.

Особено подходящ е природният продукт Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic, който освен че подобрява дейността на стомашно-чревния тракт, съдейства и за подсилване на имунитета. Този ефект се постига благодарение на благоприятната комбинация между полезните бактерии Лактобацилус булгарикус, които играят ролята на пробиотик, и Бета-глюкан – пребиотик и имуностимулатор.
Имунобор Биотик се прилага за профилактика и лечение на стомашно-чревни неразположения. Особено подходящ е приемът на Имунобор Биотик и от хора, които страдат от проблеми и усещане за дискомфорт по време на пътуване.borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.